Prima pagină » Economic » Teodorovici, nemulțumit de angajații din achiziții publice: „Oamenii aceștia ar trebui agățați în piața mare”

Teodorovici, nemulțumit de angajații din achiziții publice: „Oamenii aceștia ar trebui agățați în piața mare”

Teodorovici, nemulțumit de angajații din achiziții publice:
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care își fac treaba unii dintre angajații din companii de stat care se ocupă de derularea de achiziții publice, din cauza cărora licitațiile ajung să fie contestate și întârziate și despre care ministrul crede că "ar trebui agățați în piața mare".

Ministrul Eugen Teodorovici a dat vineri exemplul unei proceduri de licitație unde angajații de la achiziții publice au adus peste 2.500 de clarificări la documentația de atribuire.

„Oamenii aceștia ar trebui agățați în piața mare și arătați, să nu mai facă astfel de lucruri. Oamenii ăia ar trebui să zbârnâie, să înțeleagă exact”, a spus vineri Teodorovici, care a participat la atelierele de lucru organizate în cadrul Consiliul Național al PSD.

El i-a arătat cu degetul și pe cei care fac evaluarea ofertelor în cadrul procedurilor de achiziții publice, acest proces ajungând să se întindă pe multe luni.

Nu este prima dată când Teodorovici se arată nemulțumit de salariații implicați în proceduri de achiziții publice. Problemele din derularea achizițiilor publice reprezintă unul dintre motivele pentru care România va trebui să plătească, pentru exercițiul financiar 2007-2013, corecții financiare de un miliard de euro.

” Sunt corecții financiare venite pe sistemul special, pe achiziții publice, ca și subiect, în mare parte a lor. Adică este prețul pe prostie plătit de România pentru faptul că a pus în funcții cheie oameni, care, din păcate, nu trebuiau să fie acolo. Și mai ales în zona de achiziții publice”, a spus joi Teodorovici la Cluj Napoca, potrivit Mediafax.

” Toate proiectele aprobate până în octombrie 2011 sunt lovite de corecții financiare, până se închid unele dintre ele, în 2015, vor purta la fiecare cerere de rambursare o corecție financiară de 10-25 la sută, pentru că așa a spus CE în rapoartele sale de audit. Este o sumă foarte mare, dacă acest miliard de euro era pus de CE pentru rambursare, nu aveam 53 la sută rată de absorbție, eram la 60 la sută”, a afirmat Teodorovici. El a adăugat că speră ca, pe viitor, România să evite situații similare.

 

 

 

Citește și