Top 50 cei mai buni angajatori americani. Ce salarii oferă aceștia
Cei mai buni angajatori americani provin din domeniul farmaceutic, conform unui top realizat de către jurnaliștii de la Business Insider, care a avut ca scop descoperirea companiilor unde angajații sunt bine plătiți și sunt mulțumiți de munca pe care o depun zi de zi.
Pe primul loc în clasament se clasează Celgene Corp., companie care se ocupă cu fabricarea medicamentelor pentru tratarea cancerului și a afecțiunilor inflamatorii. Salariul mediu primit de angajați ajunge anual la 116.000 de dolari, proporția de satisfacție a salariaților cu munca pe care o depun depășește 90%, iar programul este și el foarte flexibil.
Al doilea loc în topul celor mai buni angajatori americani este ocupat de Biogen Idec, o altă companie specializată în producerea de medicamente pentru afecțiuni neurologice și pentru cancer. Peste 4.800 de americani lucrează pentru Biuogen Idec, potrivit celor mai recente date aferente anului 2010. Salariul mediu oferit de compania farmaceutică ajunge la 96.100 de dolari pe an. Angajații acesteia se declară, totodată, mulțumiți de programul flexibil și de munca pe care o depun.
Biogen Idec este urmat în top de Celanese Corp., companie cu sediul în Dallas, care este la ora actuală unul dintre cei mai importanți producători de acetat de vinil și de alte substanțe chimice folosite în majoritatea industriilor. Câștigul mediu în cadrul acesteia ajunge la 103.000 de dolari
Cele mari salarii din topul Business Insider al celor mai buni angajatori americani sunt oferite anual de Google Inc (127.000 de dolari), Yahoo Inc. (125.000 de dolari), Broadcom Corp. (125.000 de doalri), NetApp (118.000 de dolari), Celgene Corp. (116.000 de dolari), eBay Inc. (114.000 de dolari), Chevron Corp. (113.000 de dolari) și Qualcomm Inc (113.000 de dolari).
Pe ultimele locuri ale clasamentului se află ExxonMobil Corp., una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, și asiguratorul Pacific Life.
Sursă: Business Insider
În realizarea clasamentului au fost luate în considerare criterii precum satisfacția mare oferită angajatului de locul de muncă, nivelul scăzut de stres, flexibilitatea ridicată a programului, importanța ridicată a locului de muncă, câștigul mediu obținut și salariul mediu obținut de angajați față de personalul altor companii care activează în același domeniu. Criteriul de care s-a ținut cel mai mult cont în întocmirea topului a fost câștigul angajatului.