Prima pagină » Economic » Trei meserii aflate în topul căutărilor de locuri de muncă pe paginile de internet specializate. Ce fel de locuri de muncă nu mai caută românii

Trei meserii aflate în topul căutărilor de locuri de muncă pe paginile de internet specializate. Ce fel de locuri de muncă nu mai caută românii

Trei meserii aflate în topul căutărilor de locuri de muncă pe paginile de internet specializate. Ce fel de locuri de muncă nu mai caută românii

În topul căutărilor de locuri de muncă pe paginile specializate de internet, șoferii, inginerii, și contabilii au înregistrat cel mai mare număr din cele aproape 600.000 de interogări efectuate în luna august 2020.

Un număr mare de căutări au avut şi joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creştere de aproximativ 10% faţă de luna iulie a.c., menţionează reprezentanţii portalului www.ejobs.ro.

Tot în evoluţie faţă de luna trecută, mai precizează sursele citate, s-au aflat şi căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer.

Cu privire la munca de acasă, ultimele luni au marcat atingerea unor recorduri în ceea ce priveşte atât numărul de joburi noi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, cât interesul candidaţilor pentru acestea.

„Există două categorii de candidaţi – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranţa că, astfel, vor găsi mai uşor ceva şi cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor.

În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forţe de pe piaţa muncii este puternic inversat şi avem mult mai mulţi candidaţi decât joburi, îi vedem mai preocupaţi să-şi maximizeze şansele de angajare şi să aplice în acele locuri în care ştiu că sunt relevanţi”, a precizat Bogdan Badea, CEO al sursei citate.

Iată joburile pentru care nu mai există interes din partea candidaților

Conform reprezentanţilor site-ului de recrutare, în august, mai scăzut decât luna trecută a fost interesul candidaţilor pentru poziţiile de ospătar, economist, specialist în marketing sau în resurse umane, dar şi pentru joburile din afara ţării sau cele care presupun cunoaşterea unei limbi străine. Chiar și așa, într-un top al căutărilor după limbile străine cunoscute de candidaţi, cele mai des întâlnite sunt germana, spaniola şi franceza.

„Candidaţii iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creşterea numărului de aplicări, dar şi în numărul de candidaţi nou veniţi în platformă sau candidaţi vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidaţi care aplică lunar şi de mai mult de 30.000 de conturi noi”, a adăugat Badea.

În prezent, peste 20.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe portalul amintit mai sus.

Sursa citată este prima platformă de recrutare lansată în România. Portalul aparţine companiei Ringier România, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.