UBER România, acuzată de fraudă. ANAF nu are nicio reacție

Publicat: 13 09. 2017, 19:25

„Vrem să știm cum reușesc aceste firme să funcționeze și să încaseze bani fără autorizații și fără să respecte legile românești. Vrem să înțelegem dacă se face lobby pentru ca aceste firme să fie protejate și cine sunt persoanele implicate în această activitate de lobby. Salutăm controalele făcute în trafic de ANAF, de Poliția Rutieră sau de Poliția Locală și alte instituții abilitate ale statului, dar le cerem autorităților să facă aceste controale și la firmele neautorizate, care fac transport ilegal și încasează bani fără a avea o bază legală, nu doar la transportatorii autorizați, așa cum s-a întâmplat până acum”, se arată în comunicatul transmis de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

COTAR amenință cu proteste dacă autoritățile nu vor efectua controale pentru a stabili în baza căror legi funcționează firmele care fac piraterie în taximetrie.

UBER România a lansat un proiect pilot, intitulat „De la CASH la CARD”, care permite celor care nu au încercat UBER pentru că nu au un card sau care sunt reticenți în legătură cu plățile online, să folosească inițial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar.

Pentru a încuraja utilizatorii care folosesc numerar să plătească cu cardul, UBER a încheiat un parteneriat cu BCR pentru cardurile VISA, prin care utilizatorii care plătesc cu numerar primesc cinci călătorii gratuite dacă încarcă în aplicație un card BCR Visa, inclusiv un card prepaid.