Prima pagină » Economic » Ultima oră! Factura electronică – obligatorie, amânarea plății taxelor – exclusă! Explicațiile ministrului Florin Cîțu

Ultima oră! Factura electronică – obligatorie, amânarea plății taxelor – exclusă! Explicațiile ministrului Florin Cîțu

Ultima oră! Factura electronică – obligatorie, amânarea plății taxelor – exclusă! Explicațiile ministrului Florin Cîțu

Unul dintre obiectivele asumate de conducerea MFP îl reprezintă implementarea facturii electronice. Ministrul Florin Cîțu a estimat miercuri, într-o conferință de presă, că un asemenea pas ar aduce la buget, în 2021, peste 20 de miliarde de lei!

Cîțu susține că și-a asumat acest obiectiv ambițios, ceea ce înseamnă un mesaj puternic transmis firmelor din România.

Pentru primele luni ale lui 2020, veniturile fiscale pe care le colectează ANAF, venitul declarat al companiilor, a fost mai mare cu 2,8% faţă de primele opt luni ale lui 2019. Asta înseamnă: companiile declară venituri mai mari şi le plătesc faţă de anul trecut, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este clar că suntem pe drumul cel bun, că am luat măsuri bune în economie şi companiile au încredere în acest guvern. Sunt 14,4 miliarde de lei rămaşi în economie”, s-a lăudat ministrul Cîţu într-o conferință de presă.

Digitalizarea ANAF, factor decisiv

Florin Cîțu a arătat că rezultatul la ANAF nu se putea întâmpla fără procedura de digitalizare a instituţiei. Cu toate acestea, pentru 2021 planurile MFP sunt și mai ambițioase.

Pentru anul viitor îmi menţin obiectivul de a creşte veniturile la buget, iar după ce facem conectarea caselor de marcat până la finalul acestui an, implementarea facturii electronice va aduce la buget 20 de miliarde de lei în plus anul viitor. Este un obiectiv ambiţios, dar sigur ne vom ţine şi de acesta”, declarat Florin Cîţu.

Termenul pentru amânarea plății taxelor nu va fi prelungit!

În altă ordine de idei, ministrul de Finanțe susține că în niciun caz nu va prelungi termenul amânarea plăţii taxelor, scadent la 25 octombrie!

Nu. Pe 25 octombrie trebuie să avem o imagine clară a sănătăţii economiei. Bineînţeles că sunt sectoare în economie unde există probleme. Ne vom uita de la un sector la altul şi vedem cu ce soluţii putem să venim în ajutorul acestor sectoare, dar este important pentru noi ca la 25 octombrie să avem o imagine clară a ceea ce se întâmplă în economie. De aceea nu vom prelungi aceste facilităţi. După aceea vom discuta în funcţie de situaţii şi pe sectoare. Pentru că unele sectoare o duc foarte bine, altele au probleme şi vom vedea cu ce măsuri vom veni”, a precizat Cîțu.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și