Un antreprenor din Bucovina face 150.000 de euro cazând zgârciții Europei
Cei care au dezvoltat afaceri cu hosteluri sunt tineri, pasionați de călătorii și mai ales au experimentat această formă de cazare în timpul deplasărilor în alte destinații, potrivit Business Magazin.
„Prima aventură în turism a început în 2006, când am fondat hostelul Dor de Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, într-o zonă istorică de turism cultural-religios. Am transformat în hostel casa părinților mei”, a spus Tudor Maxim, 32 de ani, absolvent al Facultății de Drept, proprietarul lanțului de hosteluri Pura Vida. Particularitatea hostelurilor este aceea că au dormitoare cu mai multe paturi etajate, bucătărie și baie la comun.
Înainte de a demara afacerea cu hosteluri, tânărul antreprenor experimentase cazarea în peste 100 de hosteluri de pe toate continentele, având în vedere pasiunea sa pentru călătorii. Patru luni pe an, antreprenorul călătorește prin lume alături de soția lui.
„Călătoresc foarte mult și am stat de multe ori în hosteluri, încă din 2002. Mi-a plăcut foarte mult spiritul tânăr și dinamic al hostelurilor, facilitățile sale (spațiile comune, bucătăria unde poți găti) și călătorii din toate colțurile lumii cu care te poți împrieteni. De aici a pornit și motivația de-a deschide hosteluri, am vrut să avem experiențele din străinătate și în țară”, povestește Tudor Maxim.
Citește articolul integral în Business Magazin