Prima pagină » Economic » Un bărbat condamnat pentru fraudă în Marea Britanie susține că autoritățile „l-au prejudiciat” cu două milioane de lire sterline

Un bărbat condamnat pentru fraudă în Marea Britanie susține că autoritățile „l-au prejudiciat” cu două milioane de lire sterline

Un bărbat condamnat pentru fraudă în Marea Britanie susține că autoritățile „l-au prejudiciat
Escrocul Edward „Fast Eddie" Davenport a fost condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare, dar a obținut eliberarea în 2014, din cauze „medicale". Acest a susținut că autoritățile l-au „suprataxat" cu două milioane de lire sterline pentru infracțiunile sale.

Edward „Fast Eddie” Davenport, un milionar escroc din Marea Britanie, a susținut în fața judecătorilor că autoritățile l-au „suprataxat” cu două milioane lire sterline, bani rezultați în urma vânzării casei sale cu 24 de camere din Londra. Pe de altă parte, fiscul precizează că nu a dorit decât să recupereze prejudiciul uriaș generat de acțiunile escrocului financiar, scrie The Independent.

Davenport, care se consideră un adevărat „lord” și unul dintre cei mai „influenți” antreprenori din Marea Britanie, a câștigat în acest an 27 milioane lire sterline, după vânzarea casei sale din Marylebone, centrul Londrei. Casa lui Davenport a fost folosită la filmările pentru producția The King”s Speech, dar și pentru organizarea unor petreceri de swingeri.

Vânzarea forțată a proprietății a survenit după condamnarea lui Davenport în 2011, alături de alte opt persoane, pentru implicarea sa în Gresham Ltd, o companie care se prezenta drept un grup financiar cu o experiență de 50 de ani în intermedierea de credite comerciale mari, când de fapt încasa plăți în avans de la clienți și nu le oferea nimic la schimb. Compania nu are nicio legătură cu Gresham Financial, un grup recunoscut de management al averilor.

Davenport, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare, dar a beneficiat de eliberare în 2014, pe motive „medicale”. În urma procesului, s-a constatat că „lordul” încasase venituri ilegale de 4 milioane lire sterline din schema financiară bine pusă la punct.

Procurorii au declarat că dincolo de broșurile și reclamele pompoase în publicații prestigioase precum Financial Times, Gresham Ltd. a fost o companie „fără nicio valoare”.

Anul trecut, SFO (Serious Fraud Office) a anunțat că dorește confiscarea averii lui Davenport, pentru recuperarea prejudiciilor. Escrocul a fost obligat să-și vândă casa cumpărată în 1999 la un preț de chilipir.

Davenport, care deține mai multe mașini sport și un avion privat, a venit recent la Curtea de Apel pentru a reclama faptul că a fost o victimă a „suprataxării” SFO, care i-a confiscat averea, în scopul recuperării prejudiciilor cauzate de firma financiară Gresham Ltd.

Avocații antreprenorului căzut în dizgrație susțin că o compensație de 1,9 milioane lire sterline făcea parte dintr-o sumă originală de 12 milioane lire sterline care i s-a imputat. Potrivit acestora, bărbatul ar fi fost obligat să returneze 14 milioane lire sterline.

SFO neagă acuzațiile lui Davenport, care ar avea, potrivit Daily Mail, o avere de 130 milioane lire sterliune. Mai mult, Davenport a declarat că spera să-și reabiliteze cariera prin revenirea la vechiul său job, acela de organizator de petreceri erotice.

„Din păcate, am fost bolnav cât am stat la închisoare. Acum încerc să-mi revin. A fost o singură faptă și încerc să-mi refac viața prin cumpărarea și vânzarea de proprietăți și organizarea de evenimente”, a mai spus Davenport.  

Autor
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și