Prima pagină » Economic » Un director din România a convins o angajată să-și dea demisia fără să-i ofere nicio compensație. Cum a procedat

Un director din România a convins o angajată să-și dea demisia fără să-i ofere nicio compensație. Cum a procedat

Un director din România a convins o angajată să-și dea demisia fără să-i ofere nicio compensație. Cum a procedat
Irina D. (30 de ani) a lucrat într-o companie multinațională timp de șase ani. Invocând dificultăți financiare, societatea a decis să renunțe la serviciile sale din compania în care activează. A fost chemată în birou de către șeful ei pentru a fi anunțată de strategia firmei și i s-a prezentat pentru semnare o hârtie prin care angajata își anunța demisia.

Angajatorul i-a promis verbal anumite beneficii în schimbul depunerii demisiei, printre care plata zilelor de concediu, a unui pachet de salarii compensatorii și oferirea unei adeverințe pentru obținerea indemnizației de șomaj. Angajata a făcut greșeala să semneze propria demisie și ulterior nu a mai primit nicio compensație, scrie Business Magazin.

După o lună de la încetarea activității în companie, Irina D. a fost anunțată de foștii colegi că firma organizează interviuri de angajare pentru postul la care a renunțat de bunăvoie.

Potrivit articolului 65 din Codul Muncii, concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă, determinată desființarea locului de muncă ocupat de salariat ca urmare a dificultăților economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării activității.

Desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă și sa aibă o cauză reală și serioasă. Potrivit articolului 65 din Codul muncii, concedierea presupune desființarea postului ocupat de salariat și, deci, neînlocuirea angajatului după îndepărtarea din companie.

Citește articolul integral în Business Magazin

Citește și