Gigantul industrial Siemens a anunțat joi că va concedia alți 4.500 de angajați la nivel global, dincolo de cele 7.800 de disponibilizări anunțate în februarie, ca parte a planului de restructurare.
2.200 de locuri de muncă vor fi tăiate în Germania, a anunțat Siemens, care are peste 300.000 de angajați la nivel global.
Directorul executiv al Siemens, Joe Kaeser, a dezvăluit în luna mai a anului trecut că dorește să reducă drastic numărul diviziilor și nivelurile de ierarhie din interiorul grupului industrial, până în 2016.
Planul de restructurare are ca obiectiv economisirea a 1,2 miliarde dolari (un miliard de euro) și stimularea profitabilității prin concentrarea asupra anumitor divizii, precum cea energetică, de echipamente medicale și sisteme digitale pentru industrie și transport.
Un document al Siemens arată că, în anul fiscal 2014, compania avea în România 1.584 angajați și vânzări de 137,3 milioane dolari.
În aprilie 2014, divizia de energie a Siemens a semnat un contract cu Transelectrica, pentru modernizarea substației de la Câmpia Turzii. De asemenea, Petrom/OMV a acordat Siemens contracte pentru furnizarea și instalarea de echipamente pentru tratarea apei pentru zonele sale de explorare și producție din Tazlău, Videle și Phoenix.
De asemenea, Petrom/OMV a colaborat cu Siemens pentru dezvoltarea a două câmpuri petroliere în Suplacu și Oprișenești.
Siemens a furnizat și instalat o centrală în Bărăgan, formată din 21 de turbine, cu o producție de 2,3 MW în 2013. În industria medicală, Siemens Health a furnizat și instalat echipamentele ultramoderne din Spitalul Municipal situat în Caransebeș.
Pe de altă parte, Strabag SE, unul din cei mai mari constructori din Europa, a continuat parteneriatul cu Siemens printr-un contract de modernizare a unităților de tratare a apei și apei reziduale din Moinești Nord, Moinești Sud și Buhuși. Un alt client al Siemens este Azomureș, cel mai mare producător de fertilizatori din România, pentru care compania a furnizat un sistem de acționare de voltaj redus pentru pompele de apă.
Un alt business este parteneriatul strategic dintre divizia mobilă a Siemens și CFR, care a continuat și în 2014. Siemens a modernizat rețeaua de semnalizare a CFR și a instalat primul sistem European Train Control System Level II, cel mai avansat sistem de management al traficului. Sistemul contribuie la îmbunătățirea siguranței traficului feroviar.
La sfârșitul anului trecut, Siemens a oferit stagii de practică pentru 250 de studenți. În februarie 2015, Siemens a inaugurat un nou centru regional de cercetare și dezvoltare în Cluj-Napoca. Luna trecută, Siemens a prezentat tehnologiile dedicate clădirilor inteligente în cinci din cele mai mari orașe din România.