Prima pagină » Economic » Un judecător CSM se plânge că salariul său este prea mic, comparabil cu cel al unui taximetrist sau frizer. A dat statul român în judecată

Un judecător CSM se plânge că salariul său este prea mic, comparabil cu cel al unui taximetrist sau frizer. A dat statul român în judecată

Un judecător din Consiliul Superior al Magistraturii se plânge că salariul său este prea mic. El își compară salariul cu cel al unui taximetrist sau frizer.

Magistratul a dat statul român în judecată, anunță România TV. El a scris pe pagina sa de socializare că fiecare judecător aflat la început de carieră încasează 70 lei pentru fiecare dosar pe care îl are în lucru.

Un judecător la început de drum ia 70 lei pentru fiecare dosar, exact cât două ședințe de tuns la frizerie

El a calculat că poate câștiga peste 8.493 lei dacă rezolvă 1454 de dosare. Salariul lunar pe care îl încasează un judecător sau magistrat cu vechime este de 15.000 – 20.000 lei pe lună.

Magistratul a scris că această sumă de 70 lei poate fi câștigată relativ ușor de un taximetrist într-o singură deplasare sau de un frizer după o singură ședință. Singura diferență este că frizerii și șoferii nu sunt plătiți cu venituri lunare fixe.  Judecătorul respectiv a avut câștiguri de peste 170.000 lei, plus 54.000 lei după ce a dat statul român în judecată și a câștigat procesul.

Cât plătești la frizeria de cartier pentru două tunsori? Cât dai pe două meniuri fast-food? Cât plătești pentru două curse unui șofer de taxi/ride sharing? Atât plătește statul într-un an unui judecător pentru fiecare dosar pe care îl are de soluționat!”, a scris el, pe Facebook.

„Certitudinea: Cât plătești la frizeria de cartier pentru două tunsori? Cât dai pe două meniuri fast-food? Cât plătești pentru două curse unui șofer de taxi/ride sharing? Atât plătește statul într-un an unui judecător pentru fiecare dosar pe care îl are de soluționat!”. 

 

Citește și: Un bărbat ia 17.000 lei pe lângă pensie, dar nu a MUNCIT niciodată pentru această sumă. Alți pensionari au muncit din greu și primesc doar 2.000 lei

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și