Prima pagină » Economic » Un nou parc fotovoltaic în Prahova. Investiția se va ridica la 8 milioane de euro

Un nou parc fotovoltaic în Prahova. Investiția se va ridica la 8 milioane de euro

Un nou parc fotovoltaic în Prahova. Investiția se va ridica la 8 milioane de euro
Banca Românească a acordat un împrumut de 8 milioane de euro unei companii din cadrul Țiriac Holdings pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 8 MW în comuna Păulești, județul Prahova, valoarea totală a investiției fiind de 13,6 milioane euro.

Banca Românească a acordat un împrumut de 8 milioane de euro unei companii din cadrul Țiriac Holdings pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 8 MW în comuna Păulești, județul Prahova, valoarea totală a investiției fiind de 13,6 milioane euro, informează Mediafax.

Firma Blue Sand Investment a atras finanțarea pe o perioadă de opt ani, iar construcția parcului a fost deja finalizată.

„Sectorul energiei regenerabile este unul strategic pentru Banca Românească. Începând cu 2007, ne-am dezvoltat o logistică completă, care cuprinde consiliere juridică și tehnică la care se adaugă rețeaua noastră de parteneri specializați în evaluarea domeniului energiei regenerabile. Până în prezent, au fost evaluate proiecte de aproape 100 MW pentru o potențială finanțare”, a declarat într-un comunicat Cosmin Călin, director executiv al diviziei corporate banking în cadrul Băncii Românești.

Instituția de credit a acordat până în prezent finanțări de peste 50 miliaone euro în sectorul energetic.

Energia produsă din surse regenerabile este sprijinită de Guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producător primește gratuit de la compania de stat Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce și o livrează în rețea.

Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligați prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile. Furnizorii își recuperează costurile cu achiziția certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli.

În prezent, energia regenerabilă acoperă aproximativ 8% din consumul final. (Raluca Ghinea)

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.

Citește și