Un oraș olandez care era într-un declin industrial a devenit un Silicon Valley al EUROPEI
Eindhoven, odinioară un oraș industrial în declin, a devenit un titan al inovației tehnologice, găzduind cea mai mare companie de cipuri din Europa.
Un triumvirat format din universități, companii și guvern a creat un ecosistem care favorizează cunoașterea, resursele și politici de susținere. Acest hub de înaltă tehnologie atrage ingineri și studenți din întreaga lume, cu românii în frunte.
Brainport, un campus inovator, este locul unde 20.000 de minți luminate colaborează pentru a modela viitorul. Aici, studenții au proiectat prima mașină solară off-road, capabilă să parcurgă peste 700 km într-o zi însorită. În ciuda unei crize a locuințelor, orașul se extinde vertical, iar guvernul investește miliarde pentru a susține creșterea.
Maes Van Lanschot, Viceprimar Eindhoven, a declarat că secretul bunăstării este ca un cetățean să fie cât mai aproape de un mijloc de transport public: „Este vorba de 100.000 de locuințe în întreaga regiune care trebuie construite suplimentare. Și căutăm locuri unde există o conexiune, pentru că vrem să rezolvăm și problema mobilității. Cu cât ești mai aproape de transportul public, cu atât mai ușor este să crești numărul de locuințe„.
Eindhoven se mândrește cu una dintre cele mai mari rate de depunere a brevetelor de invenție la nivel global, consolidându-și statutul de Silicon Valley al Europei. În anii 1990, orașul era în prag de faliment din cauza închiderii fabricilor și concurenței cu Asia, scrie PRO TV.