Un român a investit o jumătate de milion de euro într-un steak house și nu se va opri aici. „Nu poți să vinzi această carne în Centrul Vechi”

„În 2010, cu Red Angus noi am vrut să creăm o nișă. Acum însă am vrut să trecem la un alt nivel, am vrut să ajungem la acel statut de fine dining. Practic am păstrat valorile de la Red Angus, dar le-am dus un pic mai departe. Modul de abordare a fost mult mai subtil față de Red Angus”, a declarat Dragoș Panait, într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar.

Investiție de 0,5 milioane euro

foto:da.zf.ro

Restaurantul este o clădire nouă, vizavi de TVR. „Nu era nimic aici, nici măcar geamurile nu erau. Pentru design de exemplu am folosit cinci tipuri de lemn, dar ne-am dorit să nu fie ceva evident. În total, investiția s-a ridicat la 500.000 de euro, bani care au venit mai ales de la noi”, a povestit Panait.

Potrivit antreprenorului gurmand, principalul punct de atracție în restaurantul său este carnea de vită, dar meniurile cuprind și tipuri de mâncare pentru vegetarieni. „Avem o varietate completă de tăieturi, de la antricot, mușchi sau vrăbioară. Mai avem o bucată specială care se numește Tomahawk, de 1,5 kg cu os”, a mai spus acesta. Această bucată de carne este denumită astfel pentru că seamănă cu un topor.

„Nu poți să vinzi o astfel de carne în centrul vechi. Noi în centrul vechi ne dorim o anumită rotație a clienților, pe când aici vrem să facem un club. Importăm carnea de vită din Uruguay și Australia și este cel mai important lucru. O porție de 300 de grame costă 320 de lei. Aceste vite au un anumit tip de creștere, carnea lor este bogată în Omega 3 și Omega 6. Sunt masate cu bere și hrănite numai cu grâne în ultimele 400 de zile din viață”, a declarat Panait.

La început, meniul a fost realizat cu ajutorul a doi chefi, care au instruit personalul restaurantului. Acum, în bucătăria de la The Beef Club „rege” este un chef român.

„Noi am identificat din 2010 tendința cu carnea de vită. Am învățat cum se face. Noi am vrut inițial să aducem niște francize, dar era prea scump, așa că am stat un an și jumătate să ne gândim la un concept. Până la urmă a fost un lucru care a mers foarte bine. Noi la Red Angus avem chifla făcută în casă. Acum vindem cam 650 de burgeri pe lună, cu 40% în plus față de anul trecut. Am crescut constant. Chiar am introdus 4 burgeri noi în Centrul vechi”, a explicat antreprenorul.

Următoarea destinație, Constanța

foto:da.zf.ro

Planurile de a duce carnea de vită mai departe vor trece dincolo de București, până-n Constanța. „Urmează un proiect în Constanța, în Piața Ovidiu, care cred că va merge bine. Nu ne-am decis încă dacă să mergem cu The Beef Club sau cu Red Angus, dar investiția finală presupune și un boutique hotel. Nu vrem să grăbim lucrurile, așa că nu știu când vom termina construcția, dar cert este că restaurantul va porni înaintea hotelului. Nu ne împrăștiem pe mai multe obiective deodată. Principalul motiv care ne-a determinat să alegem Constanța era faptul că dețineam clădirea”, a anunțat Panait.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Cântăreață din România, implicată într-un grav accident auto! Mașina ei s-a izbit cu putere de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang