Unul dintre cele mai consumate alimente din România riscă să devină o delicatesă: prețul a crescut cu 50% de la începutul anului

Publicat: 28 08. 2016, 09:26

Marii producători și exportatori pre­cum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiunea pe piața europeană, implicit și la noi”, a declarat pentru ZF Ioan Ladoși, președintele Asociației Producă­torilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Alți factori care au contribuit la creș­terea prețului cărnii de porc este con­sumul crescut de carne de porc proaspătă din perioada verii,  un fenomen care are loc în fiecare an.

Procesatorii de carne din piață confirmă modificările apărute asupra prețurilor, însă afirmă că pentru unele produse din carne de porc prețurile au rămas neschimbate. Marcel Rusu, proprietarul companie Superstar Com din Rădăuți,  cu activități în prelucrarea cărnii, spune că prețurile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se așteaptă la o scădere.

Deși prețurile au crescut ca urmare a cererii crescute de carne de porc din Europa, care merge la export în țări precum China, Tailanda sau Japonia, crescătorii locali de porci spun că deocamdată nu au simțit o creștere a veniturilor din cauza pierderilor suferite în ultimele luni.

Citește în continuare pe zf.