Prima pagină » Economic » Vești bune de la FMI pentru economia Europei. Ce se întâmplă cu prognozele financiare pentru China

Vești bune de la FMI pentru economia Europei. Ce se întâmplă cu prognozele financiare pentru China

Vești bune de la FMI pentru economia Europei. Ce se întâmplă cu prognozele financiare pentru China
Fondul Monetar Internațional (FMI) a menținut neschimbate prognozele de creștere pentru economia lumii în 2017 și 2018, majorând perspectivele de creștere pentru zona euro și China și micșorându-le pe cele pentru Statele Unite și Marea Britanie, potrivit unui raport publicat luni, scrie Reuters.

Potrivit raportului actualizat „Perspectiva Economică Mondială” („World Economic Outlook”), publicat luni, FMI susține că Produsul Intern Brut (PIB) va crește cu 3,5% în 2017 și cu 3,6% în 2018, valori neschimbate față de cele din aprilie.

FMI și-a redus prognoza pentru creșterea economică a Statelor Unite la 2,1% pentru 2017 și 2018, de la 2,3%, respectiv 2,5%, în urmă cu trei luni. FMI și-a revizuit prognozele, bazate pe programul de politică monetară al administrației Trump care ar fi urmat să genereze o creștere a economiei Statelor Unite, din cauza faptului că nici un detaliu nu a fost încă făcut public.

FMI a actualizat proiecția de creștere a PIB-ului în 2017, pentru zona euro, la 1,9%, în creștere cu 0,2%, față de luna aprilie.

Pentru Marea Britanie, Fondul a revizuit în scădere prognoza în 2017 cu 0,3%, la 1,7%, susținând că activitatea va fi mai slabă decât cea așteptată în primul trimestru. Prognoza pentru 2018 a rămas neschimbată, la 1,5%.

FMI susține că așteaptă o creștere ușoară în Japonia, anul acesta, de 1,3%, revizuită de la o prognoză de 1,2% în aprilie. Creșterea pe primul trimestru a fost generată de consumul privat, investiții și exporturi. Creșterea pentru economia Japoniei, în 2018, a rămas neschimbată, la 0,6%.

Pentru China, FMI se așteaptă la o creștere de 6,7% în 2017, în creștere cu 0,1% față de luna aprilie. Economia Chinei va rămâne moderată, în 2018, la 6,4%, în creștere cu 0,2% față de estimările din aprilie.

 

Autor

Citește și