Omul de afaceri Zoltan Teszari, care controlează indirect operatorul telecom RCS&RDS, va încasa dividende de aproape 6 milioane de lei de la RCS Management , societate unde deține aproape 60% din capital, iar restul acționarilor vor primi diferența până la 10 milioane de lei.
„Cu unanimitatea voturilor acționarilor prezenți se aprobă (…) distribuirea sub formă de dividend a sumei totale de 10 milioane de lei. De asemenea, se aprobă că dividendul, nedistribuibil către acționarul Cable Communications Systems NV, să fie distribuit proporțional către ceilalți acționari (…)”, se arată într-una din hotărârile acționarilor RCS Management.
RCS Management este controlată de Zoltan Teszari, cu o participație de 58,92%, alături de Sfetozar Bugarszki – 7,23%, Nicușor Dorel Schelean – 6,98%, Mihai Patap – 5,31%, Maria Docea – 4,56%, Ioan Bendei – 4,51%, Gheorghe Maftei – 4,51%, Dorina Schelean – 3,02%, Cable Communications Systems NV – 2,47% și Traian Aurelian Sirian – 2,18%.
„Cu unanimitatea voturilor acționarilor prezenți se aprobă pierderea fiscală înregistrată de RCS Management în anul 2012 (…). De asemenea, se aprobă profitul contabil în valoare de 11.104.307 lei, din care suma de 10 milioane de lei va fi plătită ca dividend în una sau mai multe tranșe, în funcție de posibilitățile financiare ale societății către acționarii înregistrați la data adoptării prezentei hotărâri”, se mai spune într-o altă hotărâre.
Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, RCS Management are ca obiect de activitate „alte activități de telecomunicații” și a consemnat în perioada 2008-2011 pierderi cumulate de 170.470 lei.
În perioada analizată, cifra de afaceri a societății a fost zero, iar veniturile totale cumulate au atins 215.785 lei.
Teszari controlează indirect RCS&RDS, unul dintre cei mai importanți jucători locali pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și prin satelit, telefonie fixă și mobilă.
Operatorul și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 200 orașe din țară.
În afară de Romania, RCS&RDS mai este prezent în Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania și Italia. Principalii competitori pe piața românească sunt Romtelecom și UPC.