GÂNDUL FINANCIAR. Mădălin Margan, OncoChain: Ne axăm pe practica din spitale în domeniul oncologic pentru a crea o bază de date anonimizată

GÂNDUL FINANCIAR. Mădălin Margan, OncoChain: Ne axăm pe practica din spitale în domeniul oncologic pentru a crea o bază de date anonimizată
Publicat: 11/12/2020, 07:41
Actualizat: 11/12/2020, 11:10

OncoChain, un start-up lansat în Timișoara la începutul anului 2019 de către soții Mădălin și Roxana Margan (32 de ani), a obținut o finanțare de 380.000 euro pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink. Cei doi fondatori, medici specializați în obstetrică – ginecologie, își propun să furnizeze specialiștilor datele colectate din practica clinică de zi cu zi din domeniul sănătății oncologice.

OncoChain se autodefinește ca fiind o companie de software care dezvoltă o platformă de cercetare în oncologie al cărei scop este colectarea de date la zi de la pacienții cu afecțiuni oncologice.Informațiile sunt anonime și au ca scop să genereze evidențe care pot orienta cercetarea și crește calitatea serviciilor medicale.  Începând din 2020, compania este înregistrată în Olanda. Co-fondatorul platformei, Mădălin Margan, a vorbit la GÂNDUL FINANCIAR despre listarea companiei pe platforma SeedBlink și modul în care a obținut finanțarea de 380.000 de dolari.

Mădălin Margan: Echipa SeedBlink ne-a ajutat foarte mult în perioada de mentorat, cea de dinainte de listare

Spre deosebire de platformele care colectează date clinice, noi ne axăm pe practica din spitale pentru a crea această bază de date anonimizată care poate duce la analize utile pentru companiile farmeceutice și pentru furnizorii de servicii medicale – Mădălin Margan

Antreprenorul a explicat că va investi banii obținuți pentru proiectul Oncochain acești  în software development, în plata salariilor celor patru noi IT-iști, în business development, în partea de legal, GDPR, și costuri asociate procesului de anonimizare a procesării datelor atât din punct de vedere al costurilor cu cabinetele de avocatură, cât și cu cele asociate părții de software.

Intenționăm să extindem rețeaua de clinici în afara țării

„Intenționăm să extindem rețeaua de clinici, inclusiv în afara țării și mai avem de investit. Această finanțare ne va ajunge pentru aproximativ doi ani în care vom extinde platforma și vom încerca să creăm o bază de date cât mai mare anonimizată despre pacienții oncologici”, spune antreprenorul.

Ela explicat că perioada de mentorat, derulată în colaborare cu experții SeedBlink, a cristalizat foarte bine planul de business, strategia de urmat pentru a intra în piață și a făcut proiecții financiare pentru următorii ani.

„Ne-au oferit ceea ce nouă ne lipsea – fiind medici – nu avem această pregătire de business. În lunile premergătoare listării pe SeedBlink am bifat toate aceste lucruri, am primit asistență de specialitate, iar acest lucru este un avantaj pentru fondatorii care nu au o pregătire de business. În lunile premergătoare listării pot beneficia de acest program de asistență și se pot concentra pe aceste aspecte”, a explicat Mădălin Margan.

Majoritatea datelor clinice utilizate în cercetarea oncologică provin de la numai 3% dintre pacienți

Majoritatea datelor clinice utilizate în cercetare provin de la doar 3% dintre pacienți, cei care sunt înscriși în studii clinice. 97% dintre pacienții din întreaga lume au datele lor medicale fragmentate în diferite softuri de spital. Date clinice importante despre etiologia bolii, tratamente și rezultatele lor sunt inaccesibile, incomplete, nestandardizate și nu sunt agregate în niciun fel, argumentează cei de la Oncochain. Se estimează că 75% dintre pacienții cu cancer primesc un tratament care este de fapt ineficient pentru boala lor. Acesta este un motiv extrem de important pentru care credem că progresul împotriva acestei boli este prea lent.

Vrem să construim o lume în care tehnologiile inovatoare vor ajuta oncologii să ia decizii vitale pentru pacienți în timp real, o lume în care tratamentul personalizat va fi accesibil fiecărui pacient, la scară largă – Madalin Margan, co-fondator

Platforma de equity crowdfunding SeedBlink, cea mai mare din Europa de Sud-Est, ca volum de finanțare și număr de start up-uri finanțate, și-a propus, după primul an de finanțare, să devină o firmă globală, care să listeze companii exclusiv din tehnologie, atât românești, cât și din afara țării, cu investitori din toată lumea, a anunțat Ionuț Pătrăhău, co-fondator și Chief Innovation Officer al SeedBlink, în cadrul emisiunii GÂNDUL FINANCIAR.

Democratizarea investițiilor pentru dezvoltarea mediului antreprenorial inovator este scopul platformei SeedBlink, care, la doar un an de la momentul lansării, și într-o perioadă afectată de pandemie, a susținut 26 de start-up-uri inovative să obțină finanțăricare însumează peste patru milioane de euro, de la o comunitate de peste 2.000 de investitori.

SeedBlink a finanțat 40% din ecosistemul de afaceri românesc

Equity crowdfunding, tradus ca finanțare participativă, este un alt mod de a investi, în care un finanțator contribuie cu o sumă în schimbul unei părți a afacerii listate. Nu garatează succesul, însă permite ca decizia să îi aparțină celui care deține banii, pe baza informațiilor puse la dispoziție pe platformă și nu unui administrator de fond, a explicat Ionuț Pătrăhău, co-fondator și Chief Innovation Officer SeedBlink, la GÂNDUL FINANCIAR LIVE.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Banii vor fi virați direct pe cardurile românilor! Guvernul a aprobat măsura joi, 21 noiembrie
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri