Prima pagină » Gândul Green » GÂNDUL GREEN. Geanin Șerban, Asociația OIREP Ambalaje, lămurește dilema. De ce este corectă formularea „colectare separată”, nu „colectare selectivă” | VIDEO

GÂNDUL GREEN. Geanin Șerban, Asociația OIREP Ambalaje, lămurește dilema. De ce este corectă formularea „colectare separată”, nu „colectare selectivă” | VIDEO

Geanin Șerban, președintele Asociației OIREP Ambalaje, lămurește dilema și ne spune de ce este corectă formularea „colectare separată” și nu „colectare selectivă”.

Colectarea separată presupune aruncarea deșeului generat la pubela corespunzătoare, în caz contrar, dacă am folosi termenul de colectare selectivă s-ar înțelege că cineva ar colecta doar acele materiale care generează profituri mai ușor.

„Noi considerăm că termenul corect este colectare separată, este și tema campaniei pe care am lansat-o. Iar colectarea separată presupune aruncarea deșeului generat în activitatea noastră acolo unde trebuie. Deci separat înseamnă să pui sticla la sticlă, hârtia în pubela corespunzătoare și asa mai departe. În momentul în care folosim termenul de colectare selectivă, se presupune că cineva ar colecta doar acele materiale care generează profituri mult mai ușor, neavându-se în vedere întregul impact asupra mediului care ar trebui ca să îl aibă ca și rezultat o colectare, cum spuneam termenul corect colectare separată. Deci diferența aceasta este. Separat înseamnă să pui acolo unde trebuie materialul respectiv, selectiv lasă loc de interpretări în sensul în care te-ai duce doar pentru materialul care te interesează”, a lămurit situația Geanin Șerban, președinte Asociația OIREP Ambalaje.

Asociația OIREP Ambalaje, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a demarat campania Un’ Doi Trei, care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri. Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Un’ Doi Trei este o campanie inițiată de Asociația OIREP Ambalaje – prin Clean Recycle, Eco-Rom Ambalaje, Ecologic 3R Ambalaje, Eco Synergy, Financiar Recycling, GreenPoint Management și Green Resources Management – în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și