Luci Popa (PROMOTOR), la Gândul Green: „UE trebuia să lase procesul electrificării să vină natural, nu să fie forțat”

Publicat: 20 11. 2024, 09:00
Actualizat: 20 11. 2024, 09:16

This browser does not support the video element.

Electrificarea transportului la nivel european nu este organică și Uniunea Europeană nu trebuia să forțeze această trecere, a declarat jurnalistul Luci Popa la Gândul Green, emisiune susținută de Țiriac Auto.

În opinia lui, generația viitoare ar fi cea care ar trece la soluții sută la sută sustenabile.

„Consider că Uniunea Europeană trebuia să lase acest proces al electrificării să vină natural, nu să fie forțat. Noi cumva forțăm această electrificare și piața nu se schimbă organic. S-a schimbat organic când am trecut de la cal la mașină. Dar acolo nu n-a obligat nimeni pe nimeni să renunțe la căruță și să treacă la mașină”, a explicat jurnalistul în cadrul emisiunii Gândul Green.

„Copiii noștri ar fi cei care ar trece la soluții 100% sustenabile”

În opinia lui copiii de astăzi sunt suficient de creativi încât să găsească soluții sustenabile pentru ca viitrul să fie cel dorit de noi astăzi și pe care l dorim pentru 2035, adică o Europă neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

“Părerea mea este că dacă totul ar ar rămâne organic, copiii noștri ar fi cei care ar trece la soluții 100% sustenabile, pentru că se schimbă prioritățile. Noi trăim într-o eră a vitezei, tot timpul suntem pe fugă, tot timpul trebuie să muncim, să facem. Nu mai stăm, să ne mai bucurăm de timpul liber. Mereu trebuie să facem câte ceva. Și consider că următoarea generație gândește altfel. Și atunci ei ar fi cei care ar schimba puțin această normă”, a concluzionat Luci Popa.

Întreaga emisiune Gândul Green, susținută de Țiriac Auto, poate fi urmărită AICI:


Citește și:

Recycle Now | Anca Marinescu, RetuRO: „Dincolo de de atingerea țintelor, Sistemul de Garanție-Returnare are ca obiectiv SCHIMBAREA de mentalități”

Alexandra-Maria Bocșe, despre strategiile naționale pentru COMBATEREA schimbărilor climatice: „Toți suntem implicați în acest proces”

DEȘERTIFICAREA afectează sudul României, soluții propuse pentru salvarea agriculturii. Bocșe: „Poate în viitor putem cultiva smochini și măslini”

Mircea Fechet, ministrul Mediului, speaker la Conferința Green Report „Managementul deșeurilor: SGR funcțional în România”