VIDEO Tehnologia ecoHorneț, apreciată de străini, ocolită în țara noastră. Antreprenorul Iuliean Horneț, la Gândul Green: „Dorința mea este de a face prima fabrică în România. Acest popor creativ are atât de multe invenții și toate sunt aplicate pentru prima dată afară”

Publicat: 30 07. 2022, 17:37
Actualizat: 30 07. 2022, 18:29

This browser does not support the video element.

O corporație elvețiană va investi 300 de milioane de euro în invențiile antreprenorului Iuliean Horneț, invitat în emisiunea Gândul Green. Fostul specialist în balistică al Armatei Ro­mâne, originar din Brăila, a realizat tehnologii noi și peste 80 de modele de echipamente inovatoare, brevetate și aplicate, iar de mai bine de 10 ani, 800 dintre ele funcționează în sectoare economice indispensabile vieții, asigurând confort și sănătate într-un mediu curat.

Se pare însă că tehnologia Ecohorneț, despre care invitatul Gândul Green spune că nu se găsește nicăieri pe planetă, nu a stârnit, de-a lungul timpului, interesul guvernanților noștri. În schimb străinii au știut să aprecieze invențiile și tehnologiile create de Iuliean Horneț care a fost mereu „curtat” de specialiști din străinătate. Cea mai mare dorință rămâne însă construirea unei fabrici, chiar aici, în România.

Mai exact, gropile de gunoi din țară, acolo unde teoretic ar trebui sa ajungă doar deșeurile menajere, s-ar putea transforma în materie primă pentru producerea de energie și agent termic.

Totul la probabil cel mai mic preț din lume și pe bază de peleți fabricați din tot ce arde, biomasă, respectiv sub-produse și resturi din agricultură, viticultură și exploatarea forestieră responsabilă, lemn degradat, deșeuri zootehnice, deșeuri biodegradabile municipale și industriale.

Mediu: ecoHORNEȚ recicleaza 100%, prin tratare termica (piroliza), deșeurile solide și lichide neutilizate și le transformă în combustibili și energie;

Energie: ecoHORNEȚ asigură conversia biomasei peletizate in energie termica si electrica in mod eficient, economic, ecologic (eee);

Agricultura: ecoHORNEȚ tratează termic biomasa agricolă excedentară, salvează terenurile arabile prin colectarea deșeurilor, asigură ameliorarea și fertilizarea solului, oprește deșertificarea, asigură energia pentru lucrarile agricole și irigații

 

„Nu a fost niciun ministru din 2010 încoace să nu știe de această tehnologie”

„Când am făcut și mai mulți bani, am zis acum este momentul să fac din combustibilul ăsta pe care noi îl folosim astăzi ca o energie primitivă o nergie faimosă și asta am făcut eu. Am creat, în primul rând, împreună cu fratele meu – l-am pierdut în 2012 – primul arzător cu ardere cu temperaturi foarte ridicate. Sigur, el a fost creat inițial pe rumeguș, apoi l-am trecut în 2011 pe tot ce arde.

Astăzi am ajuns să montăm în România și în străinătate peste 800 de echipamente din toate cele 84 de modelele. Sunt echipamente care aduc pe lângă depoluarea imediată a apei, solului și aerului, cel mai eficient confort din cea mai nepoluantă energie din combustibil la nivel mondial. Am făcut în mai bine de opt ani  80 de modele de echipamente, dar într-o viteză foarte mare. Eu așa sunt,  când fac ceva nu mai dorm, mă apuc de treaba și fac.

Am reușit crezând că voi fi imediat asaltat de decidenții noștri. Eu mă gândeam inițial la România. Nu s-a întâmplat deși am umblat pe la toți. Nu a fost niciun ministru din 2010 încoace să nu știe de această tehnologie, să nu mă duc cu mostrele, să nu-i duc în vizită la echipamente. Am ajuns însă la concluzia că este în zadar, că ei au alte planuri și nu sunt ale lor”, explică antreprenorul  Iuliean Horneț. 

 

„Ai noștri nu au fost în stare să înțeleagă că prima producție într-o țară rudică valoarea și prestigiu acelei țări”

 

„Tehnologia ecoHorneț – cuprinzând mai nou instalațiile de piroliză, dar toate sunt o noutate absolută – este ceva ce nu găsiți pe planetă. Eu am lucrat preponderent la eficientizarea sistemelor, la curățenia sistemelor. Am fost curtat din 2010 continuu. Curtat în sensul de a fi cumpărat. Și de nemți și de austrieci. 70 de state au fost numai în ultimii doi ani și jumătate și reprezentanții lor.

Dorința mea care nu va muri niciodată este aceea de a face prima fabrică în România. Acest popor creativ are atât de multe invenții și toate sunt aplicate pentru prima dată afară. Ai noștri nu au fost în stare să înțeleagă că prima producție într-o țară ridică valoarea și prestigiu acelei țări”, conchide antreprenorul Iuliean Horneț.

EMISIUNEA INTEGRALĂ GÂNDUL GREEN POATE FI URMĂRITĂ AICI: