România are bani, însă nu există un îndreptar prin care să știm cum să-i folosim pentru a dezvolta sistemul de producție a energiei electrice.
Mai mult, multiplele schimbări legislative au dus la oprirea și chiar anularea unor proiecte din domeniul regenerabilelor, susține Mihai Verșescu, secretar general al Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România, PATRES.
“România nu se folosește de surse regenerabile, nu că nu am avea bani, bani există în piață, 12 miliarde (n.r. de euro) din Fondul de modernizare, dar se lasă așteptat un ghid de aplicare la acest Fond de modernizare. O altă problemă este din punct de vedere legislativ. Există o serie de bariere, atât de la securizarea terenului, până la conectarea la rețea, respectiv ATR-ul. O altă problemă și nu cea din urmă, și eu cred că este cea dintâi, este lipsa de credibilitate a statului român, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în perioada 2013-2018 cu consecințe din anul 2016 când nu s-a mai investit în niciun megawatt în sistemul energetic național”, a declarat Verșescu, la Gândul Green.
Urmărește emisiunea GÂNDUL GREEN integral aici: