Actorul Marius Manole a relatat în cadrul ediției de marți, 16 martie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre cum s-a reinventat teatrul în mediul online în perioada pandemiei. De asemenea, acesta a precizat că 80% din biletele cumpărate la spectacolele sale online au fost achiziționate de români din afara țării.
Marius Manole a povestit cum inițial toată lumea l-a descurajat în demersul său de a muta teatrul în online, însă a mers mai departe. Actorul a dezvăluit că au fost cumpărate 4.000 de bilete pentru spectacolele din mediul online.
„Norocul meu a fost că ne-am reinventat. Și am zis să jucăm totuși că nu poți să mori. Am jucat online. Am găsit varianta asta extraordinară. Toată lumea ne-a descurajat. Oameniii au fost destul de reticenți la început… până au înțeles că teatrul nu va mai fi o lungă perioadă de timp. Spectatorii noștrii, care ne iubesc foarte tare, slavă Domnului, au vrut și chestia asta, să ne ajute. Pur și simplu. Chiar dacă nu le făcea plăcere să stea online. Mai e o chestie. Singurătatea spectatorului de teatru într-o sală de teatru. Aia când se sting luminile și tu rămâi singur, cu tine, cu povestea ta… Iar asta acasă o trăiești și nu prea”, a declarat actorul.
„Mie dacă îmi spune cineva nu, înseamnă că o să fie da. Toată viața așa am făcut. (…) După această lună și jumătate nu mai iau în calcul să renunț la teatru. Mi-am dat seama că teatrul așa cum îl făceam eu nu îmi mai făcea plăcere. Dar nu era vina teatrului, era vina mea. Teatrul este o meserie extraordinară și cred că e un lucru pe care o să îl iubesc toată viața. Problema e că nu mai știam cum să exist în teatru. Eu am făcut niște greșeli pe care a trebuit acum, în pandemie, să le recunosc și să văd real ce îmi face plăcere. Devenisem un robot”, a mărturisit Marius Manole la GÂNDUL LIVE.
„Am fost șocat. Am vândut 4.000 de bilete. Iar avantajul mare în online pe care până acum managerii noștri din România și oamenii care conduc teatrul românesc de 1574 de ani, n-am nimic cu ei… Nu se poate să rămâi împământenit în aceleași lucruri de 40-50 de ani. (…) Mă doare că nu vor să evolueze.
Nu mai vreau să fac teatru în condițiile astea. Nu mă interesează meseria asta așa cum se face în teatrele noastre. Managerii noștrii (…) nu s-au gândit niciodată în ultimii ani, suntem în 2021, că teatrul poate fi văzut și de oameni care nu sunt din București (…) și care poate nu își permit să facă un drum până la București, să își ia cazare, ca să o vadă pe doamna Maia Morgenstern sau pe Victor Rebengiuc sau pe Rodica Mandache. Ca să nu mai spun că sunt o groază de români plecați din România și care sunt îndrăgostiți de teatru și care duc dorul. 80% din biletele noastre pe online au fost vândute în afara țării”, a mai susținut actorul.