Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, este invitata Emmei Zeicescu în emisiunea GÂNDUL LIVE, în ziua în care spitalul a deschis un call center la care rudele pacienților cu COVID-19 pot suna, zilnic, pentru a afla despre starea de sănătate a acestora, mai ales dacă pacienții sunt în stare gravă.
Doctorul Beatrice Mahler explică în ediția de meircuri, 10 mai, a emisiunii prezentate de Emma Zeicescu, faptul că lucrurile au luat-o într-o direcție bună în ceea ce privește evoluția pandemiei COVID-19 în România.
„Lucrurile au luat-o într-o direcție bună și asta o simțim pe deplin în spitale. Numărul pacienților internați cu COVID este în scădere, atât pe secții, cât și pe secția de Terapie Intensivă și asta nu s-a întâmplat de foarte mult timp (…) Efectul vaccinării își spune cuvântul, cel puțin la ce se întâmplă în București și în Institutul «Marius Nasta». Ne dă speranța că într-o perioadă de timp definită, dacă vom continua să ne vaccinăm în ritm crescut, vom reuși să scăpăm de mască, așa cum ne dorim cu toții, măcar pe stradă”, a declarat doctorul Beatrice Mahler.
De asemenea, managerul Institutului „Marius Nasta” este de părere că evoluția campaniei de vaccinare depinde foarte mult de persoanele care vor să se imunizeze, dar și de autorități și de centrele de vaccinare, subliniind că este important „să continuăm în același trend”, respectiv un ritm crescut de vaccinare.
Totodată, doctorul Beatrice Mahler îi îndeamnă pe cei care suferă de comorbidități să stea de vorbă cu medicul care îi tratează înainte de vaccinarea anti-COVID-19. Aceasta a dezvăluit faptul că la maratonul de vaccinare anti-COVID-19 din București nu au fost persoane care au avut reacții adverse majore, deși au fost mulți pacienți cu reacții alergice importante, care au dorit să se vaccineze și au trecut peste frică datorită faptului că au fost sprijiniți de medici.
Medicul Beatrice Mahler reamintește faptul că stilul de viață adoptat până la vârsta de 50 de ani reprezintă un factor major în apariția sau nu a unor boli, respectiv comorbidități.
„Sunt foarte multe persoane sănătoase la 50 de ani. Este o vârstă prag pentru femei pentru că apare o modificare a structurii hormonale și riscul apariției unor afecțiuni care sunt protejate până atunci de nivelul crescut de estrogen există. Însă și în aceste situații se poate interveni. Medicii au soluții pentru femeile care ajung la aveastă vârstă. Cu siguranță un regim de viață sănătos ne poate proteja de foarte mult boli pe care le-am putea avea în bagajul nostru genetic, care nu se declanșează decât în conditția în care avem factori predispozanți sau ne expunem unor riscuri”, a explicat dr. Beatrice Mahler la GÂNDUL LIVE.
Emisiunea Emmei Zeicescu poate fi urmărită de la ora 18.30, pe site-ul GÂNDUL, pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube.