Ediție specială GÂNDUL LIVE. Sandra Alexiu, președintele AMFB: „Pacienții au înțeles noile schimbări. Am avut un sprijin neașteptat din CNAS”
This browser does not support the video element.
Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a explicat într-un interviu în cadrul Webinarului Gândul.ro & Asociația Medici pentru România, în parteneriat cu Sanador, care a fost rolul medicului de familie în perioada pandemiei. Cât privește CNAS, medicul Alexiu subliniază că instituția s-a adaptat la noile sisteme tehnologice moderne.
A crescut foarte mult interacțiunea noastră cu pacientul, s-a modificat structura de comunicare și cred că lucrul acesta ne-a apropiat. Am descoperit la pacienți că se pricep foarte bine să se adapteze la nou și la divice-urile moderne. Am reușit să facem repede teleconsultații și vorbesc din punctul de vedere al medicului care lucrează în mediul rural. În toată această perioadă am avut un sprijin neașteptat din CNAS, care s-a adaptat la ceea ce înseamnă modern. Am renunțat la cardul de sănătate, ceea ce ne-a permis scurtarea timpului și adaptarea la noul tip de consultație și, în mod surprinzător, sistemele informatice au mers ceva mai bine lunile acestea”, spune medicul Sandra Alexiu.
Pacienții s-au adaptat la noile schimbări
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov afirmă că CNAS s-a adaptat acestei perioade de pandemie, iar pacienții au înțeles de la bun început că este nevoie de programare și astfel, s-a redus aglomerația din cabinetele medicilor de familie.
„Nu am avut conflicte majore cu pacienții, au înțeles noile schimbări. Am avut o colaborare excelentă cu consiliul local, și vorbesc în cazul meu, pe noi ne-a ajutat foarte mult. S-a creat o comunitate specială și adaptată la noua situație”, mai punctează medicul Sandra Alexiu.
Webinarul „Covid-19 – Când și în ce condiții vom avea un vaccin?” este subiectul unei ediții speciale GÂNDUL LIVE și se transmite LIVE pe www.gandul.ro și pe pagina de Facebook Gândul, miercuri, 9 septembrie, începând cu ora 09:00.
Talkshow-ul este moderat de Beatrice Oșanu, redactor-șef CSID.RO, alături de Alexandru Costache, Președintele Asociației „Medici pentru România”. Cei mai buni specialiști oferă răspunsul la întrebările momentului legate de criza Covid-19
– Există o schemă de tratament standardizată în tratarea Covid-19?
– Cum acționează remdesivir asupra Sars-CoV-2?
– Estimări legate de numărul de cazuri în contextul încheierii sezonului estival
– Având în vedere că se apropie sezonul virozelor respiratorii, în ce măsură considerați că virusul interferează cu Covid-19?
– În ce măsură birocrația poate afecta dezvoltarea unui vaccin?