Melania Medeleanu, coordonatoarea proiectului „Zi de Bine” a explicat la Gândul Live care va fi cauza socială de care se va ocupa în luna martie. Fosta jurnalistă a povestit că toți copiii de la spitalul Marie Curie, care ar putea fi tratați în afara unității medicale, dar nu au un „acasă” cu niște condiții optime în care să se întoarcă, vor avea parte de un „acasă temporar” la centrul de recuperare Blondie din Popești Leordeni.
„Martie e luna tuturor sărbătoriților. Și dincolo de a fi luna doamnelor, este luna oamenilor. Mă adresez fiecăruia dintre noi. Am pornit cu cauza Blondy. Asociația Blody este o asociație care face o treabă extraordinară. Adelina Toncean împreună cu voluntarii stau cu copiii abandonați în spital. Îi țin de mână atunci când au nevoie. Îmi spunea Adelina că unul dintre copii nu mai plânge, pentru că a plâns atât de mult, nimeni nu l-a auzit și nici măcar această armă nu și-o mai folosește. Oricât de bine intenționați ar fi medicii, nu pot să stea cu fiecare copil în parte”, a povestit Melania.
Melania Medeleanu a spus povestea Adelinei Toncean, liderul asociației Blondie:
„A adoptat un copil deși i s-a spus că nu va supraviețui. L-a luat la 9 ani, l-a crescut până la 14. Iar pe 14 martie ar fi fost ziua lui. Ziua lui Blondie. Pentru cât timp a trăit a avut noroc pentru că a fost cineva lângă el. La Magic Camp spuneam că părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc pe un scaun. Aici scaunul e gol. Nu stă nimeni lângă acești copii”, a explicat Melania Medeleanu.
Fosta jurnalistă a explicat în ce constă cauza lunii martie:
„Copiii care ar putea să-și urmeze tratamentul în afara spitalului, nu pot să își urmeze tratamentul în afara spitalului, pentru că acolo unde s-ar întoarce ar fi condiții precare, sau părinți nepregătiți. Medicii spuneau că se întâmplă să opereze copiii, să-i trimită acasă, unde fac o viroză și mor. Atunci preferă să-i țină mai mult în spital. Pentru acești copii care pot fi tratați în altă parte și nu au unde există casa Blondy din Popești Leordeni. Va fi acasă temporar pentru acești copii. Are personal specializat. Pentru asta strângem banii. Ce putem face concret: în data de 14 martie, pentru fiecare moment în care acești copii au fost singuri, pentru fiecar emoment în care scaunul de lângă patul lor de spital a fost gol, vom pune 2200 de scaune care vor creiona drumul dinspre Marie Curie spre acest acasă temporar, casa Blondie, pe o distanță de 7 kilometri, din doi în doi metri va fi un scaun pe care te poți așeza”.
Melania a menționat că cei care își doresc să ia parte la acest proiect își pot rezerva un scaun pe www.zidebine.ro și pot pot dona 4 euro prin SMS la 8862, cuvântul SUS.
Coordonatoarea proiectului Zi de Bine a povestit momentul în care și-a dat seama că „nu pot” este doar în mintea noastră.
Fosta jurnalistă care timp de șase ani a coordonat proiectul Magic Camp a povestit că o fetiță fără picioare i-a demonstrat că „nu pot” est eun fapt închipuit:
„Am întâlnit odată un copil în Magic Camp care nu avea picioare și se uita cu jind la copiii care să cățărau pe panou. Colegii au luat-o, au lipit-o de zid și fetița aceea a escaladat un zid în mâini. > e în mintea mea. A schimba viața unui om e mult mai simplu decât pare”, a conchis Melania Medeleanu.