GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler, despre call-center-ul de la „Marius Nasta”: „Am considerat că trebuie să facem ceva, să îmbunătățim deficiențele pe care le avem” – VIDEO
This browser does not support the video element.
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a explicat în cadrul ediției de miercuri, 12 mai, a emisiunii GÂNDUL LIVE, cum funcționează call center-ul pentru aparținătorii pacienților COVID-19 internați la ATI.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a implementat un call center, la inițiativa Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, prin care rudele și aparținătorii pacienților COVID-19 internați pe secția ATI a unității medicale pot afla zilnic informații despre starea lor de sănătate.
„E un proiect care a venit oarecum să completeze deficiențele pe care le-am perceput în comunicarea pe care am încercat să o avem și am avut-o în tot acest an. Am pus la dispoziție telefoanele, am avut medic de la ATI care suna familiile, dar nu era suficient, am avut foarte multe apeluri care nu au fost preluate, aparținători care aveau nevoie de mai multe date, dar timpul medicilor nu a fost suficient pentru a vorbi cu apaținătorii și atunci am considerat că trebuie să facem ceva, să îmbunătățim deficiențele pe care le avem. Acest call center nu înseamnă că nu am vorbit până acum cu famiile pacienților, dar cu siguranță nu am făcut-o suficient de bine ca să fim mulțumiți, dar informarea pacientului este importantă”, a explicat doctorul Beatrice Mahler la GÂNDUL LIVE.
Managerul Institutului „Marius Nasta” a precizat că noul call center funcționează deja iar rudele și aparținătorii pacienților COVID-19 internați pe secția ATI pot apela numerele de telefon disponibile pentru a afla informații despre aceștia.
Aparținătorii pot afla informații despre pacienți în fiecare zi
Aceasta a explicat faptul că pacienții specifică în foaia de observație, la momentul internării, cine are dreptul să ceară informații despre el prin intermediul call-center-ului. De asemenea, persoana care sună la call-center, rudă/aparținător, va trebui să răspundă unui set de întrebări, stabilit în prealabil cu pacientul, pentru a putea fi identificată.
„Dacă nu reușim să răspundem într-o primă etapă, deoarece call-center-ul este asigurat de voluntari, revenim cu un telefon la famiile care au sunat deoarece este important să oferim informații exacte iar medicii curanți sau cel de gardă este întrebat și poate răspunde chiar el la telefon în condițiile în care se poate”, a explicat doctorul Beatrice Mahler.
Programul call-center-ului este de luni până duminică, în intervalele 08:00 – 13:00 şi 14:00 – 20:00. Aparținătorii pot apela numerele de telefon 031.9472 şi 031.433.5231 pentru a solicita informați despre pacienții COVID-19 internați pe secțiile ATI.