Prima pagină » Gândul Live! » GÂNDUL LIVE. Bebe Nicola, despre viața cu noul coronavirus: „Te poți feri, poți restrânge la maximum grupul de oameni cu care interacționezi, însă nu ești ferit absolut deloc”

GÂNDUL LIVE. Bebe Nicola, despre viața cu noul coronavirus: „Te poți feri, poți restrânge la maximum grupul de oameni cu care interacționezi, însă nu ești ferit absolut deloc”

GÂNDUL LIVE. Bebe Nicola, despre viața cu noul coronavirus: „Te poți feri, poți restrânge la maximum grupul de oameni cu care interacționezi, însă nu ești ferit absolut deloc”
Bebe Nicola, intervenție la Gândul Live

Bebe Nicola, producător general GÂNDUL și PRO SPORT, a povestit, la Gândul Live, provocările vieții cu noul coronavirus. Colegul nostrul a fost diagnosticat pozitiv în urmă cu 30 de zile, iar de atunci toată echipa cu care a intrat în contact a făcut teste pentru COVID-19. Niciun alt coleg nu a fost diagnosticat pozitiv, ca urmare a măsurilor de protecție și distanțare asumate de redacție.

„Eu am avut primul test pozitiv acum aproximativ 30 de zile, pe 29 iulie, am mai făcut între timp încă trei teste, toate sunt pozitive”, a povestit Bebe Nicola, aflat la ușa unui cabinet de recoltare de analize. Colegul nostru a explicat faptul că poate ieși din casă, potrivit ordinului de ministru recent care prevede că nu se mai face testare obligatorie la două săptămâni de la infectare și automat după două săptămâni de carantinare. În plus, are recomandare de la doctor că se poate reintegra în societate.

Bebe Nicola, un caz asimptomatic, a povestit că a fost sunat de reprezentanții DSP abia ieri, după 28 de zile de la primul test pozitiv, și asta pentru că a apărut în sistem rezultatul ultimului test efectuat, de acum șase zile. „Ideea e următoarea: Sunt plini de bunăvoință, sunt foarte amabili atunci când stai de vorbă cu ei, însă sunt lipsiți de soluții”, a povestit Bebe Nicola, la Gândul Live, care a detaliat interacțiunea cu reprezentanții DSP. Potrivit colegului nostru, cei doi copii ai săi, de asemenea pozitivi, nu apăreau în sistem drept infectați.

„Nu e comod, nu știi pe unde să o apuci”

„Te poți feri, poți restrânge la maximum grupul de oameni cu care interacționezi, însă nu ești ferit absolut deloc”, este concluzia colegului nostru, în urma acestei experiențe.

Aventura familiei Nicola după infectarea cu noul coronavirus, dintr-o sursă incertă, a fost povestită de soția colegului nostru, într-o postare pe contul de Facebook.

„Primul rezultat care a venit a fost rezultatul Anei (soția – n.r.) și senzația pe care a avut-o ea și e care ne-a transmis-o și nouă este: Ce facem? Ce facem în momentul ăsta? Este o chestie pe care nu o controlezi, asta e clar. Noi ne-am testat, la rândul nostru, în momentul în care ne-au sunat de la „Marius Nasta” să ne spună că suntem pozitivi, ni s-au tăiat genunchii. La ce mod? Neavând simptome, nu am avut absolut nimic, nici măcar cele pe care le simțim cu toții când ne încearcă o răceală. Eu, pe 29 iulie, când m-am testat, nu avea, absolut nimic, nici oboseală, nici dureri de cap, absolut nimic”, a povestit Bebe Nicola.

„În momentul în care primești acel telefon de la medicii de la instituția în care te-ai testat, nu e comod, nu știi pe unde să o apuci, ce să faci în momentul ăla. Sunt niște lucruri simple la care te gândești: ce fac dacă nu am provizii în casă, în primul rând, ce fac dacă mă sună de la DSP – pe mine nu m-a sunat, ce fac dacă fac o formă mai gravă?”, povestește Bebe Nicola.

Decizia familiei, la recomandarea medicilor, a fost să se carantineze la domiciliu, fără să pună pe nimeni în pericol, și nu să se interneze. Medicii au recomandat asta, deși la acel moment ordinul prevedea internarea pentru 48 de ore.

„Oamenii au fost foarte amabili, dar nu pot compensa lacunele sistemului”

„Asta este întrebarea-cheie după perioada asta: Și eu ce fac? Pentru că te simți, nu abandonat, dar sunt atât de confuze toate lucrurile care circulă în media, inclusiv pe canale oficiale”, a povestit Bebe Nicola.

Întrebat dacă are o dezamăgire, în calitate de asigurat, după acest episod, Bebe Nicola a mărturisit că sistemul dezamăgește, nu cadrele medicale care dau primele îngrijiri sau oamenii de la DSP, care s-au comportat ireproșabil. „Oamenii au fost foarte amabili, dar nu pot compensa lacunele sistemului, nu au cum, te simți abandonat de sistem”, a conchis Bebe Nicola

Colegul nostru a subliniat necesitatea consilierii psihologice, în contextul avalanșei de informații, adevărate și false, pentru că „altfel o iei razna”.

Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele