Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni. Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre această situație.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a vrut să desființeze mai multe instituții din cadrul autorității locale pe care o conduce fără să respecte normele elementare din administrație.
„Vorbim despre un haos administrativ care a fost generat de decizii unilaterale. În decembrie 2020, primarul a inițiat un proiect de reorganizare a primăriei: a desființat unele instituții din subordinea Consiliului Local, o parte dintre oameni i-a reangajat în aparatul primarului. În instanță s-au deschis două acțiuni, iar pe 30 martie a fost o primă pronunțare. În primă instanță s-a dispus suspendarea horătârii de Consiliu Local. Astfel, după data de 30 martie nu mai poate lua în considerare o hotărâre suspendată.
Bugetul a fost construit și dânsa se încăpățânează într-un mod pe care eu nu îl înțeleg. De trei săptămâni se încăpățânează să păstreze un proiect de buget ilegal, făcut pe o organigramă suspendată în instanță. Noi i-am spus că are obligația de a respecta decizia Tribunalului București. Astăzi a apărut motivarea. E extrem de clară și de dură, spune ce s-a întâmplat”, a declarat Sebastian Burduja.
„Toată primăria este blocată. Au plecat destul de mulți oameni cu experiență. Administrația este complet blocată. Lumea nu mai vrea să semneze în primărie, se teme că ar putea fi trasă la răspundere pentru că nu a pus în aplicare hotărârea instanței”, a mai spus el.
„Ultima frază este un fel de copy paste la ceea ce îi spunem de mai bine de două luni. Hai să lăsăm campania, politicianismele, scandalurile ieftine, hai să guvernăm și să o facem in parteneriat. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi ne-am făcut publice argumentele și respectarea legii nu e o chestiune de negociat. Sunt convins că va înțelege că avem cele mai bune intenții, spune Sebastian Burduja.
„Instanța apreciază că există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei”, se arată în motivarea Tribunalului București cu privire la suspendarea deciziai de desfințarea a celor trei instituții.
Instanța mai arată că în cuprinsul actului administrativ din decembrie 2020 „se constată că există inadvertențe”
„În ce privește claritatea hotărârii atacate, se constată că există inadvertențe.
Astfel, din simpla lecturare a acesteia nu reiese care este data de la care încetează activitatea celor trei instituții.