Prima pagină » Gândul Live! » GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect

GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect

GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect
Cristian Seidler (stânga) susține că PSD a făcut angajări la nivel local, acolo unde deține majoritate, în timp ce Marius Budăi susține că USR și-a creat funcții de subprefecți / Sursă FOTO: colaj - Mediafax Foto

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, și deputatul USR Cristian Seidler au discutat în cadrul ediției de joi, 10 iunie, a emisiunii GÂNDUL LIVE despre aparatul bugetar din România.

Cristian Seidler a susținut că aparatul bugetar ar trebui altfel structurat întrucât, pe de-o parte, în anumite domenii de activitate, este nevoie de personal, pe de altă parte, anumite instituții trebuie desființate.

„În sistemul medical avem nevoie de personal, în sistemul de învățământ, dar și de mai mulți polițști. În schimb, am avea nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Dincolo de funcționarii necesari și onești, statul român este plin, din păcate, de angajați care fie nu se prezintă vreodată la locul de muncă, fie se prezintă și nu lucrează absolut nimic, fie se prezintă și lucrează total inutil. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate. De exemplu, Institutul Levantului sau alte asemenea aberații unde nu se întâmplă nimic util și necesar, dar se cheltuie bani. Proiecte de lege în acest sens au fost depuse și sunt în parcursul legislativ”, a declarat deputatul USR.

De asemenea, acesta a explicat faptul că în anumite instituții ar trebui analizat „post cu post” pentru a vedea dacă este necesar sau nu, precum și persoana care lucrează pe acel post.

Marius Budăi susține că s-au scos la concurs posturi de șef la nivelul Guvernului

„Aici sunt de acord cu domnul Seidler, numai că, fără să îl acuz pe dumnealui de nimic, haideți să vă dau un exemplu ca să demonstrez iarăși că de la vorbă până la faptă este o distanță foarte mare. Săptămâna trecută, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului au fost scoase la concurs cinci posturi de șefi, patru directori și un șef de serviciu. Când facem reformă? Vorbim că facem reformă, dar mai înființăm niște posturi de conducere pentru noștri din partid. Nu este adevărat?”, a susținut Marius Budăi.

„Nu asta contest. Ci faptul că din moment ce e concurs public, ceea ce PSD a făcut rarisim, și noi punem toate concursurile publice…”, a declarat deputatul USR.

Atât Marius Budăi, cât și Cristian Seidler au fost de acord că persoanele care nu au luat examenul pentru postul de director al unei case județene de pensii nu au ce căuta în funcție. În acest caz, din peste 30 de persoane care au susținut examenul, doar 5 l-au și luat.

Cristian Seidler: S-au făcut angajări la nivelul autorităților publice locale, acolo unde PSD deține majoritate

Deputatul PSD a adus în discuție subiectul angajărilor la stat făcute de coaliția de guvernare iar Cristian Seidler a transmis faptul că s-a făcut o analiză pe sectoare în acest sens.

„A cresc numărul de angajațiu în sectorul de sănătătate (…), a mai fost o creștere la nivelul autorităților publice locale, acolo unde PSD deține majoritate, în timp ce la nivelul structurilor guvernamentale centrale a fost o scădere a numărului de angajați”, a explicat deputatul USR.

De cealaltă parte, Marius Budăi susține că de când a venit USR la guvernare s-au înființat posturi la nivel local.

„De când a venit USR la guvernare de când s-a înființat această alianță, ca să aibă și ei funcții în județ, s-a înființat la nivel de prefecturi și a doua funcție de subprefect, ca să aibă și USR-ul subprefecți, s-a înființat la nivel de prefectură secretar general. Nu a fost niciodată în România, dar a înființat-o USR acum. (…) Toate județele au doi subprefecți.

Citește și