Laurențiu Mâță, director regional al Asociatiei Naționale a Bucatarilor și Cofetarilor din Turism a declarat la gândul Live că sute de mii de oameni care lucrează în industria HORECA și care stau acasă de 2 luni așteaptă o direcție din partea Guv
Laurențiu Mâță atrage atenția asupra faptului că restaurantele ar putea fi redeschise, nu la capacitate maximă și cu respectarea măsurilor de protecție. Mese se gătesc în continuare și se livrează, subliniază directorul, oar în industria HORECA sunt foarte mulți oameni care așteaptă luminița de la capătul tunelului.
Mâțp este de părere că premierul a transmis un mesaj subliminal, când a anunțat că restaurantele nu se vor deschide la încheierea stării de urgență.
„Este foarte important cva cei de la Guvernare să înțeleagă că nu au vorbit doar cu mediul economic ci și cu întreaga ramură HORECA, adică aproape un milion de oameni. Domnul Orban a transmis un mesaj subliminal în sensul că există mulți bani negri în industra noastră. Nu cred că este momentul ales corect de prmier să comunice acest lucru. Vorbim de bucătari, cofetari, patiseri care stau acasă de 2 luni de zile și așteaptă Și a venit cu o semiaroganță. Nu cred că este momentul cel mai bine ales să se impună schimbarea industriei pornind de la parametri ăștia. Poate ar fi cazul să ne deschidem cafenele în vagoane de metrou. Pentru că acolo se poate să se respecte distanța. Glumim. În primul rând trebuie clar să se deschidă cel puțin o parte din industrie. Sunt sute de mii de oameni simpli, foarte mulți votanți PNL care așteaptă o direcție”, a declarat la Gândul Live director regional al Asociatiei Naționale a Bucatarilor și Cofetarilor din Turism.
Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, că restaurantele nu vor fi deschise în data de 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor, afirmând că acestea se numără printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.