Gândul LIVE. Florinela Georgescu (ANM): „De joi vom avea din nou peste 30 de grade Celsius / Mulți ne-am bucurat de această răcorire”

Publicat: 13 07. 2020, 13:30
Actualizat: 13 07. 2020, 14:28

This browser does not support the video element.

Florinela Georgescu, director în carul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat, luni, la Gândul LIVE, că temperaturile vor reveni la normal de joi, respectiv la 30 de grade Celsius, cel puțin în sudul țării. Acestea sunt temperaturile firești pentru această perioadă, spune specialistul.

„Eu cred că suntem mulți care ne-am bucurat de această răcorire, dar scăderea de temperatură este totuși impresionantă, pentru că am coborât totuși de la 32-33 de grade de ieri la 16-19 câte sunt azi.

Pentru azi, ca fenomene, sunt doar intensificările de vânt din partea de est, sud-est,  în rest nu sunt fenomene impresionante.

Florinela Georgescu: „Temperaturile de mâine vor crește, vom avea temperaturi cu 2-3 grade mai mult în fiecare zi”

Temperaturile de mâine vor crește, vom avea temperaturi cu 2-3 grade mai mult în fiecare zi, astfel că pe la mijlocul săptămânii, de joi, din nou temperaturile maxime ajung să depășească 30 de grade, cel puțin în jumătatea de sud a teritoriului” a declarat, la Gândul Live, Florinela Georgescu, director meteorologie aplicată în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Peste 30 de grade, acestea sunt temperaturile normale la jumătatea lunii iulie”

Reprezentantul ANM a mai precizat faptul că temperaturile de 30 de grade sunt normale pentru această perioadă.

„Acestea sunt temperaturile normale la jumătatea lunii iulie”,  a mai precizat Florinela Georgescu la Gândul Live.

Vară cu fenomene extreme

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit recent la Gândul LIVE despre fenomenele extreme din această perioadă și a precizat că au o intensitate foarte mare. În ceea ce privește vara, climatologul spune că ar putea fi una cu temperaturi foarte ridicate și este posibil să avem chiar și tornade.

Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în urmă cu câteva decenii. Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a declarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu, climatolog.