Gabriela Firea, senator ales al PSD, a susținut în cadrul ediției de vineri, 11 decembrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, că nu vrea să îi dea replica Alinei Gorghiu, după ce aceasta a susținut în cursul serii de joi că social-democrații simt nevoia să fie băgați în seamă.
Senatorul ales al PSD, Gabriela Firea, este de părere că PSD nu are nevoie să fie băgat în seamă deoarece românii și-au arătat voința prin votul acordat la scrutinul din 6 decembrie, în urma căruia formațiunea politică a obținut cel mai mare procent.
„Nu îi răspund doamnei Gorghiu. Nu atac femeile politician. Și așa suntem puține, dacă ne mai atacăm și între noi… pur și simplu nu cred că este o atitudine constructivă. Eu cred că trebuie să ne susținem și să acceadă cât mai multe femei în domeniul politic. Dar voi răspunde la modul general viitorilor colegi din Parlament, de la PNL. Noi nu avem nevoie să fim băgați în seamă. Românii au votat în mod evident într-o mai mare măsură pentru Partidul Social Democrat, pentru programul nostru de guvernare, de asemenea pentru specialiștii care au fost pe listele noastre și acum sunt parlamentari aleși”, a susținut Gabriela Firea la GÂNDUL LIVE.
Senatoarea PNL Alina Gorghiu este de părere că declarațiile lui Marcel Ciolacu referitoare la propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru al României (Florin Cîțu) au un „soi de notă disperată”. Aceasta a declarat în cursul serii de joi, pentru B1 TV, că PSD-ul simte nevoia să fie băgat în seamă.
„Am văzut declarațiile domnului Marcel Ciolacu. În afară de limbajul colorat, tipic pentru dânsul, doamna Firea și colegii din PSD, am văzut și un soi de notă disperată. E un PSD care simte nevoia să fie băgat în seamă. Sigur, ceea ce știe la fel de bine PSD, ca și Marcel Ciolacu, este faptul că, în acest moment, actorul constituțional decident cu privire la desemnarea premierului este președintele Klaus Iohannis. Luni vor fi consultări cu delegațiile partidelor politice, consultări de asemenea prevăzute în Constituție și în conformitate cu articolul 103 din Constituție, președintele Republicii are următoarele două variante: să desemneze, să dea mandat unui premier pentru partidul care a câștigat majoritatea absolută în Parlament, și dacă ne uităm pe rezultate constatăm că nu există o asemenea perspectivă, nu există un partid care să aibă majoritatea absolută în Parlament, sau dă acest mandat unui premier desemnat care să genereze acea majoritate în Parlament. Deja știți că această etapă este formalizată, în sensul în care liderii a trei partide au agreat, astăzi, în prezența președintelui Klaus Iohannis, să cristalizeze această majoritate parlamentară. Vorbim de Partidul Național Liberal, USR-PLUS și UDMR”, a susținut Alina Gorghiu.