GÂNDUL LIVE. Medicul psihiatru Gabriel Diaconu: „Vaccinarea este prima campanie cu adevărat sanitară în România în ultimii 50 de ani” / Lipsa de comunicare din partea medicilor, o mare problemă în campanie- VIDEO

Publicat: 29 04. 2021, 19:47
Actualizat: 29 04. 2021, 21:32

This browser does not support the video element.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a explicat la GÂNDUL LIVE, în ediția de joi, 29 aprilie, că există mai mulți factori care îi determină pe oameni să fie reticenți în ceea ce privește vaccinare anti-COVID-19. 

Specialistul Gabriel Diaconu a explicat faptul că unul dintre factorii îi determină pe oameni să fie ezitanți în a se vaccina este neîncrederea, care s-a propagat istoric până în prezent.

„Vaccinarea este prima campania cu adevărat sanitară în România în ultimii 50 de ani. Ultima dată când ceva atât de masiv s-a desfășurat a fost în condițiile în care… La Cernobîl, în ′86, dar atunci s-a făcut pe furiș, s-a furat. Cred că de aici au impresia românii că se fură vaccinuri”, a declarat Gabriel Diaconu.

Acesta „susține că „luatul acasă” de la instituțiile statului este o problemă regională, respectiv a popoarelor care trăiesc în umbra imperiilor, punctând faptul că „neîncrederea s-a aclimatizat în ADN-ul nostru”.

Medicul psihiatru: Mulți români nu se vaccinează din cauza lipsei de comunicare a medicilor către pacienții lor

De asemenea, a explicat și faptul că un studiu realizat în România arată că oamenii sunt reticenți în privința vaccinării deoarece nu au fost informați de către medici.

„Cei de la Iași au făcut un studiu. S-au uitat pe un eșantion legat de ce ezită potențialii candidați la vaccinare. Ai zice că rolul social media e mare (…). Dar pe studiul ăsta reiese că mai puțin de 10% din motivele de procrastinare au de-a face cu social media. Mai bine de jumătate au de-a face cu lipsa de comunicare a medicilor către pacienții lor”, a explicat medicul psihiatru la GÂNDUL LIVE.

Totodată, acesta a subliniat că sunt mulți oameni în România care merg contra curentului numai pentru a ieși în evidență.