Prima pagină » Gândul Live! » GÂNDUL LIVE. Nadine Voindrouh Apostolescu, despre educația digitală a copiilor. „Acum înțelege că poate deveni parte din acea lume, dar într-un mod pozitiv”

GÂNDUL LIVE. Nadine Voindrouh Apostolescu, despre educația digitală a copiilor. „Acum înțelege că poate deveni parte din acea lume, dar într-un mod pozitiv”

Nadine Voindrouh Apostolescu, autor, pasionată de tehnologie, a povestit, la GÂNDUL LIVE, cum l-a introdus pe fiul ei, acum în vârstă de 10 ani, în lumea digitală, în contextul provocărilor și pericolellor la care cei mici sunt expuși în acest mediu.

„Eu îmi doresc copilul să aibă acces la tehnologie, eu iubesc tehnologia, sunt o mămică gamer, mă joc, am toate consolele posibile și în poșetă am mereu după mine un Nintendo Switch oriunde mă duc, pentru că, dacă am o pauză, uneori scot o carte să citesc, sunt intelectuală, dar de cele mai multe ori scot jocul meu, pentru că am nevoie să trec de un anumit nivel”, a povestit Nadine Voindrouh Apostolescu, la GÂNDUL LIVE.

„I-am dat tot soiul de unelte pentru a se putea proteja de lucruri la care nu ar trebui să aibe acces”

„Eu cu copilul ne jucăm împreună pe console și ne răsplătim în timpul liber jucându-ne împreună. I-am făcut o educație foate minuțioasă despre ce se întâmplă pe internet și i-am dat tot soiul de unelte pentru a se putea proteja de lucruri la care nu ar trebui să aibe acces”, a explicat Nadine Voindrouh Apostolescu.

Nadine Voindrouh Apostolescu a povestit că a făcut mai mult decât să îi cumpere băiatului ei gadgeturi și ochelari de protecție, ci l-a înscris la cursuri de programare, pentru a înțelege mai bine lumea digitală, cum se contruiesc jocurile și conținuturile. „Acum înțelege că poate deveni parte din acea lume, dar într-un mod pozitiv”, a povestit Nadine Voindrouh Apostolescu.

Fosta membră a „Școlii Vedetelor” a împărtășit la GÂNDUL LIVE și cele mai intense trăiri și decizii din această perioadă: „În pandemie a trebuit să fac pace cu mine”.

Medicii avertizează asupra riscurilor

Cei mici au uitat de mult de jucăriile clasice și le-au înlocuit cu tabletele sau cu telefoanele. Cel mai grav este că părinții sunt cei care pun în mâna copiiilor aceste aparate.

Medicii atrag atenți asupra problemelor de vedere pe care copiii lor le pot dezvolta, dar și a altor pericole la care se pot expune minorii care utilizeaza excesiv sau la varste inadecvate jocurile și siteurile de socializare. Atenție însă, dependența de tabletă poate dezvolta și un comportament agresiv în rândul celor mici și necesită tratament cu ajutorul terapiilor care pot dura uneori câțiva ani.

Urmăriți un reportaj marca GÂNDUL LIVE, în materialul video atașat:

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele