GÂNDUL LIVE. Povestea emoționantă a unui copil cu tulburări de spectru autist, care a obținut peste 9,50 la Evaluarea Națională. A fost victimă a bullying-ului, dar nu poartă pică niciunui coleg | Tatăl băiatului: „Este perfectul meu imperfect”

Publicat: 25/06/2020, 13:51
Actualizat: 25/06/2020, 14:37

Un copil cu tulburări de spectru autist s-a făcut remarcat la Evaluarea Națională de anul acesta, obținând o medie de peste 9.50. Cu puțin timp în urmă, băiatul a fost victima bullying-ului colegilor care nu ratau nicio ocazie să-l umilească. Mihai, tatăl copilului, a povestit momentele grele pe care a reușit să le depășească băiatul în cei opt ani de școală.  

„Povestea începe undeva acum 13 ani când a fost prima dată diagnosticat la spitalul Obregia. Au urmat 6 ani de terapie cu 2 terapeuți diferiți, aproape în fiecare zi. Înainte să intre în clasa 1 toată lumea a spus că nu mai e nevoie de terapie și poate merge la o școală normală. Este o tulburare de spectru autist înalt funcțional care se recuperează”, a povestit Mihai la Gândul Live.

Odată cu începerea școlii, băiatul a devenit victima colegilor săi. Primul moment de manifestare a bullying-ului a fost în clasa I când mai mulți elevi l-au ținut în timp ce unul i-a dat pantalonii jos în fața clasei: „Am strâns din dinți. Nu a știut nimeni că are probleme speciale. A aflat un pic mai târziu și doamna învățătoare. Am trecut peste, au fost mustrați colegii respectivi, au fost chemați părinții”, a povestit tatăl, care a menționat că și-a dorit ca situația specială a elevului să rămână secretă, pentru ca profesorii să nu-i ofere un tratament preferențial.  Dar bullying-ul nu s-a oprit aici.  „La finalul clasei a patra de 7-8 ori a tot fost lovit. Am sunat învățătoarea”, a povestit bărbatul. 

„Colegii fie îl loveau, fie îl împingeau, fie îi aruncau cărțile pe jos”

La finalul clasei a patra, băiatul a obținut rezultate foarte bune la evaluarea pe care a terminat-o în aproximativ 15 minute. După clasele primare, a urmat gimnaziul, la începutul căruia colegii au continuat să-l lovească și să-l umilească pe copil. 

„Aproape toți colegii începând cu clasa a cincea fie îl loveau, fie îl împingeau, fie îi aruncau cărțile pe jos. Vă dați seama cum mă simțeam când mă întrebau pe mine ce au cu el. Își găseau momente când nu erau practic profesorii pe fază. Nu prea ieșea în pauză.  A fost aproape să fie și băgat cu capul în wc de un coleg, dar un profesor a aflat și a fugit foarte repede la toaletă”. 

Părinții au evitat să-i ia băiatului un smartphone, pentru a evita apariția cyberbullying-ului, însă diriginta, care nu știa de situația specială a băiatului, a insistat să primească un telefon pentru a putea face parte din grupul de WhatsApp al clasei. Teama părinților s-a adeverit. Pe grupul paralel de WhatsApp al clasei, toată lumea vorbea și îl trata ca și cum ar fi fost un elev cu rezultate slabe, chiar dacă în realitate el avea performanțe deosebite: Făcea înot cu rezultate destul de bune a făcut șah, are 2 competiții castigate de șah”, a povestit Mihai. 

„Nu poartă pică. Este un copil de aur

Spre sfârșitul gimnaziului situația s-a mai liniștit și colegii au încetat în a-l mai face victima bullying-ului: „El nu poartă pica. Este un copil de aur. Este perfectul meu imperfect. Îi e dor de colegii lui, din păcate cu pandemia asta nu au putut să-și facă un banchet. Acum pe final de clasa a opta lucrurile s-au mai liniștit, copiii s-au mai mărit și probabil au conștientizat ce au de făcut”. 

În ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat în cei opt ani de școală, copilul a realizat performanțe. La finalul gimnaziului a obținut o notă lăudabilă la Evaluarea Națională. Va urma un liceu de top, unde cu siguranță are șanse să intre cu media sa de peste 9,50. „Are abilități în zona în zona matematică, fizică, informatică, vom vedea la sfârșitul liceului dacă va urma o facultate în străinătate”, a declarat Mihai, tatăl unui copil cu tulburări de spectru autist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor