RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Temele incendiare ale săptămânii, dezbătute de Emma Zeicescu cu invitați de top, la Gândul LIVE (VIDEO)

Publicat: 24/04/2020, 22:04

O nouă serie de ediții incendiare GÂNDUL LIVE a avut loc în această săptămână, prima de după Paște, așa-numita „Săptămâna Luminată”. Marile subiecte ale agendei publice dezbătute de Emma Zeicescu și invitații săi au fost legate inevitabil de pandemia COVID-19 și de criza economică generată de aceasta. 

Oficiali din Guvernul României, medici reputați, specialiști și experți din variate domenii au comentat în direct la GÂNDUL LIVE temele mari ale acestei săptămâni: scandalurile cu forțele de ordine din ultima perioadă, relaxarea restricțiilor anunțată de Klaus Iohannis după data de 15 mai, noi scenarii privind evoluția epidemiei, măsurile necesare pentru relansarea economiei.

GÂNDUL LIVE 24 APRILIE

GÂNDUL LIVE. Sebastian Burduja, despre resuscitarea economiei: Avem două direcții strategice- inovarea și reforma | Ce se va întâmpla cu sectorul hotelier

Sebastian Burduja, Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice, a vorbit la Gândul Live despre resuscitarea economiei afectată drastic de pandemia de coronavirus. Cele două direcții strategice în care trebuie să meargă economia românească sunt inovarea și reforma, spune Sebastian Burduja (vezi VIDEO mai sus).

GÂNDUL LIVE. Dragoș Anastasiu, antreprenor: Trebuie să repornim economia! Avem nevoie de scenarii

Dragoș Anastasiu, președintele Grupului Eurolines România, a susținut în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE că repornirea economiei este foarte importantă mai ales în condițiile în care aceasta susține sistemul sanitar din România.

GÂNDUL LIVE. Daniel Tudorache: „Stop amenzilor aberante! Polițiștii ar trebui să fie mai indulgenți și să încerce să le explice oamenilor cu vorba bună să stea în case”

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a explicat la Gândul Live că foarte mulți cetățeni nu își perimit să plătească amenzile de 20.000 de lei, iar polițiștii ar trebui să încerce să le explice oamenilor ce ar trebui să facă în stare de urgență.

GÂNDUL LIVE. Adelina Pestrițu, despre viața în izolare: În cazul în care voi avea nevoie de un machiaj profesional o să renunț la acest lux

Adelina Pestrițu a povestit la Gândul Live despre cum se descurcă în izolare, în condițiile în care, înainte de a se instaura stare de urgență în România ea a trebuit să stea alte 2 săptămâni în casă, întrucât a fost în Italia exact în momentul izbucnirii crizei coronavirusului.

GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, lider sindical SNPPC, despre șeful Poliției de la Bolintin Vale: Își asumă că a greșit. Are dosar penal / Vela să nu mai bată câmpii la televizor, ci să reglementeze!

Dumitru Coarnă, lider sindical SNPPC, a susținut în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE de vineri faptul că polițistul care l-a agresat pe un bărbat încătușat în Bolintin Vale își recunoaște fapta și și-o asumă. De asemenea, liderul sindical consideră că amenzile din România pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor de militare sunt mult prea mari și va fi încasat un maxim de 10% din ele de către statul român.

GÂNDUL LIVE 23 APRILIE

GÂNDUL LIVE. Monica Anisie despre redeschiderea școlilor: ”Așteptăm să ne transmită Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență care este momentul în care să fim în siguranță”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre redeschiderea școlilor și despre măsurile speciale luate în sistemul de învătământ în această perioadă. Ministrul Educatiei subliniază că se așteaptă ”ca Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență să anunțe care este momentul în care să există siguranță pentru elevi și studenți ”, pentru a se putea întoarce la cursuri, iar ”reînceperea trebuie gândită în mod gradual ”.

GÂNDUL LIVE. Cristina Stănciulescu, realizator „Gânduri Bune”: M-am gândit că aceste interviuri vor aduce un lucru important în viețile oamenilor

Cristina Stănciulescu, realizatorul noului proiect editorial Gândul, denumit GÂNDURI BUNE, a vorbit, la Gândul Live, despre seria de discuții inedite cu artiști și vedete. Primul său invitat a fost Horia Brenciu.

GÂNDUL LIVE. Dan Antonescu, expert criminolog: Unii vor să aducă o umbră asupra celor care aplică legea

Dan Antonescu, expert criminolog, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre persoanele care sfidează legea și se cred mai presus decât ceilalți, mai ales în această perioadă tulbure a pandemiei de coronavirus.

GÂNDUL LIVE. Cristi Pascu, hairstylist: Mă aștept la o scădere de 50% a încasărilor. Ne vom reveni într-un an și jumătate

Cristi Pascu, hairstylist, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că se așteaptă la o scădere de 50% a încasărilor. „Ne vom reveni într-un an și jumătate. Mă aștept la o scădere de 50% a încasărilor. Am făcut un studiu în 2009, când a fost cealaltă criză, acele persoane care veneau săptămânal, chiar dacă nu au rămas fără bani, tot au venit mai rar, au fost mai atente. Lumea e atentă la finanțe. E ceva normal”, estimează Pascu.

GÂNDUL LIVE 22 APRILIE

GÂNDUL LIVE. Timișorenii, obligați să poarte măști și mănuși. Explicațiile primarului Nicolae Robu

Primarul municipiului Timișoara a detaliat, la Gândul LIVE, motivele care au dus la decizia de impunere a purtării măștilor de protecție și a mănușilor, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în spațiile închise, publice sau private, unde se desfășoară relații cu publicul.

GÂNDUL LIVE. Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, despre șomajul tehnic al angajaților STB: Nu am făcut decât să ne adaptăm la numărul de călători

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE faptul că în cadrul Societății de Transport București (STB) a fost luată măsura de introducere în șomaj tehnic a 20% din angajați ca urma a scăderii numărului de călători și, implicit, al încasărilor.

GÂNDUL LIVE. Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Ministerul Educației: Trebuie să terminăm cu cârpeala și să gândim soluții integrate. Cum ar putea fi organizate examenele elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a

Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Ministerul Educației a susținut în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE că anul școlar se poate închide „fără niciun fel de probleme” și a explicat care sunt condițiile în care se pot desfășura examenele pentru clasele a VIII-a și a XII-a. „Trebuie să terminăm cu cârpeala și să gândim soluții integrate”, a precizat fostul secretar de stat.

GÂNDUL LIVE. Avocatul Alina Roșca explică: Cum este protejat angajatul în timpul crizei provocate de coronavirus

Avocatul Alina Roșca a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE cum este protejat angajatul în timp pandemiei de coronavirus, precizând faptul că nu se pot face moficări în contract de către angajator decât cu acordul celeilalte părți.

GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreică, liderul sindicatului Europol, despre bărbatul împușcat mortal de polițiști în Capitală: „Striga că vrea să îl omoare pe polițist. Au fost șase focuri de armă”

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE modul în care polițiștii de la Secția 5 din București au acționat asupra bărbatului împușcat mortal în cadrul unei intervenții care a avut loc în incinta unui hotel din Capitală după ce acesta făcea amenințări cu moartea.

GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, lider SNPPC: Polițiștii au respectat legea / Legalitate, legalitate, dar omul era un pericol public

Dumitru Coarnă, lider SNPPC, a comentat, la Gândul Live, modul în care au intervenit forțele de ordine în cazurile din Bolintin și București, în urma căruia un bărbat agresiv a fost rănit, iar al doilea a murit după ce polițiștii au folosit armamentul din dotare.

GÂNDUL LIVE 21 APRILIE

GÂNDUL LIVE. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Nu suntem în punctul în care să ne gândim la restricționarea măsuri implementate

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a detaliat, la Gândul Live, analizele și deciziile de la nivelul instuției privind gestionarea pandemiei de COVID-19, în contextul manifestărilor din parioada sărbătorilor pascale.

GÂNDUL LIVE. Care sunt condițiile pentru relaxarea restricțiilor? Răspunsul lui Alexandru Rafila

Reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie a explicat, marți, la Gândul Live, în ce context se pot relaxa restricțiile actuale impuse prin ordonanțele militare.

GÂNDUL LIVE. Andreea Marin, despre noul spital dedicat bolnavilor de COVID-19, sprijinit de fundația Prețuiește Viața: „Solidaritatea creează oprtunitatea de a face lucruri mari”

Andreea Marin a vorbit la Gândul Live despre implicarea fundației „Prețuiește viața” în lupta împotriva coronavirusului. Prin campania „Prețuiește viața” Andreea Marin va sprijini material o nouă unitate medicală în Bucureștii Noi, în care vor fi internați exclusiv bolnavii de Covid-19.

GÂNDUL LIVE. România vs SUA în privința abordării pandemiei. Jurnalist: Dacă presezi populația, vei ajunge la o explozie. Cea mai simplă soluție, să îi ții pe toți sub cheie

Corina Drăgotescu, jurnalistă care se află în SUA, a vorbit via Skype la Gândul Live despre măsurile menite să lupte împotriva coronavirusului în țara în care se află. Dacă în țările europene măsurile au fost mai stricte, politicienii din SUA s-au gândit mai mult la mulțumirea maselor electorale. Americanii se pot duce la cumpărături fără declarații pe propria răspundere, bătrânii  nu au un interval orar în care pot ieși, ei având voie să părăsească domiciliul oricând, și nu în ultimul rând, populația este testată de coronavirus în masă. Jurnalista subliniază faptul că politicienii americani se tem de o revoltă a populației, așa că încearcă să echilibreze balanța între ce spun medicii și libertățile pe care și le doresc oamenii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tânăr de 24 de ani și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda, mai ieftină...
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce...
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Românii trăiesc, în medie, 59 de ani fără să se confrunte cu probleme de sănătate...
Structură SUBTERANĂ MAYAȘĂ și PIRAMIDE ASCUNSE, descoperite în pădurile tropicale din Mexic
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la...
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Probleme între Florin Salam și Roxana Dobre?! Bruneta ar fi plecat de acasă, împreună cu...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Confruntarea avioanelor de vânătoare în Bătălia Angliei