Psihologul Gabriela Manolescu a vorbit în cadrul Webinarului interactiv „Gândul” și Asociația „Medici pentru România”. COVID-19: Traumele și efectele pandemiei asupra sănătății mintale, despre viața de cuplu în perioada pandemiei de coronavirus. Psihologul spune că cea mai bună cale pentru a evita despărțile și conflictele este comunicarea în doi.
Pandemia a adus o presiune și asupra relațiilor. Relațiile de cuplu și nu doar ele, au avut nevoie să se redefinească pe parcursul acestei perioade, iar partenerii să se readapteze unul la celălalt.În cuplurile care aveau deja dificultăți înainte de pandemie au apărut conflicte majore. Timpul petrecut împreună de cele mai multe ori în spațiul foarte limitat a făcut ca interacțiunile dintre cei doi parteneri să fie mult mai dese, iar în unele cazuri să devună mult mai conflictuale, spune Gabriela Manolescu în cadrul webinarului Gândul.
În continuare, psihologul Gabriela Manolescu spune că cheia unei relații armonioase de cuplu este comunicarea.
„Cauzele puteau fi de la cele mai banele situații până la lucrurile definitorii ale relației de cuplu. Rata de divorț pe timpul pandemiei a crescut, tocmai din aceste constrângeri pe care fiecare dintre noi le-a resimțit și pe care mulți dintre parteneri nu au știut cum să le integreze în viața lor. Presiunea muncii de acasă, a noilor responsabilități, incetitudinea generală, prezența copiilor, lipsa banilor au dus la dezechilibre importante în viața acestora.Din fericire, cred că pandemia ne-a făcut să ne adresăm și întrebări despre relație. La baza oricărei relații bune stă comunicarea și îmi doresc ca oamenii să înțeleagă că pentru a fi un cuplu sănătos e nevoie de comunicare”, mai spune Gabriela Manolescu.
Publicația online Gândul, alături de Asociația Medici pentru România și de partenerul lor, Sanador, vă invită astăzi, 15 octombrie de la ora 13.30 să urmăriți webinarul LIVE – Traumele și efectele pandemiei asupra sănătății mintale!