Academicianul Leon Dănăilă a scris o carte-eveniment, „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului”, apărută la Editura Bookzone, iar lansarea a avut loc joi, 27 ianuarie 2024, la Sala Luceafărul din București. Prezentarea volumului, dar și întâlnirea reputatului prof. dr. Leon Dănăilă cu un public numeros au fost moderate de Adrian Artene, directorul editorial al trustului de presă Gândul Media Network.
Vorbind despre această nouă carte a academicianului Leon Dănăilă, Adrian Artene a punctat că este vorba despre o adevărată „revoluție editorială”, scrisă de „unul dintre cei mai luminați neurochirurgi ai lumii”.
Cartea „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului” este, de altfel, prima lucrare pe care renumitul cercetător Leon Dănăilă a scris-o pentru publicul larg, între filele sale regăsindu-se nu numai o experiență de o viață, ci și o „rețetă” a tinereții fără bătrânețe.
„Aceasta este întâia lucrare pe care supranaturalul cercetător român o adresează publicului larg și prin intermediul căreia ne «prescrie» rețeta tinereții fără bătrânețe! Va fi o discuție de aproape două ore cu autorul, la capătul căreia ni se vor dezvălui secretele unor cercetări întinse pe aproape șapte decenii”, a precizat Adrian Artene.
„Ca sacerdot al binelui, toată viața am luptat pentru dreptate, frumos, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte.” „Ca sacerdot al binelui, toată viața am luptat pentru dreptate, frumos, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte”
Acad. prof. dr. Leon Dănăilă
Miracolele există, iar cartea scrisă de academicianul Leon Dănăilă este un exemplu grăitor. ”Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului” înseamnă, în ultimă instanță, o viață, o viață pe care prof. dr. Leon Dănăilă și-a dedicat-o semenilor, punând cercetarea continuă pe primul loc și având la bază o uriașă documentare.
„Într-o sâmbătă de ianuarie am trăit un nou miracol! Miracolul de a-l reîntâlni pe un Dumnezeu pământean: academicianul profesor doctor Leon Dănăilă.
Noua carte a domniei sale, apărută la Editura Bookzone, a primit botezul publicului. Și, aproape două ore, dimpreună cu domnia sa și cu un public numeros, am pătruns într-o bibliotecă. Nu doar între filele unei cărți. Ci într-o bibliotecă. Fiindcă ”Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului” însumează decenii de cercetare, mii de studii, sute de cărți pe care s-a întemeiat.
Iar la capătul dialogului nostru, ni s-au încredințat și două MARI SECRETE: cel al TINEREȚII FĂRĂ BĂTRÂNEȚE și, totodată, SECRETUL FERICIRII! Le puteți afla și voi, dacă veți parcurge cartea!”, a mai spus Adrian Artene în timpul acestui eveniment editorial.
„Pornește într-o călătorie fascinantă prin labirintul minții umane împreună cu acad. prof. dr. Leon Dănăilă – neurochirurgul care, după peste 40.000 de intervenții chirurgicale, continuă să salveze vieți în sala de operație și la vârsta de 90 de ani. Descoperă cum poți beneficia de puterea extraordinară a creierului uman de a se regenera, de a se vindeca și de a-și menține agilitatea indiferent de vârstă”
Renumitul și respectatul academician Leon Dănăilă a fost și invitatul în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”. Acesta a vorbit despre momentul în care a decis să devină medic, pentru a ajuta oamenii fără posibilități financiare.
„Eu sunt dintr-o regiune mai săracă, din nordul Moldovei, județul Botoșani, unde oamenii, când eram eu mic, vedeam că se tratează printr-o babă care îi descânta și preotul venea să-l împărtășească. Părinții mei nu erau oameni intelectuali, dar eu în mintea mea, văzând că unii cu posibilități mai mari se duc la Cernăuți, acolo se duceau toți bolnavii mai dificili, făceau operații, erau salvați în condiții optime.
Eu am zis atunci că mă fac medic, să îi ajut pe oamenii ăștia, chiar dacă nu au bani, dar eu trebuie să îi ajut”, Leon Dănăilă, la podcast-ul „Altceva cu Adrian Artene”.
Academicianul Leon Dănăilă s-a născut în județul Botoșani, în anul 1933, este medic specialist neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din București, activist în domeniul politicii și autor.
În trecut, Leon Dănăilă a fost ales membru corespondent al Academiei Române (1997), iar în prezent este membru titular al acesteia, din anul 2004, membru titular al Academiei de Științe Medicale, membru al Academiei Oamenilor de Știință, membru al New York Academy of Sciences, London Diplomatic Academy, L` Academie Centrale Europeenne des Sciences, des Lettres et des Arts, World Academy of Letters și a peste 20 de alte societăți științifice internaționale.
Citește și: