Autoarea Corina Bezdîga Verlot: „Îmi doresc să mai scriu și să trezesc aceleași emoții cititorilor mei”

Autoarea Corina Bezdîga Verlot: „Îmi doresc să mai scriu și să trezesc aceleași emoții cititorilor mei”
Publicat: 19/02/2021, 14:00

Autoarea Corina Bezdîga Verlot, (6 Ianuarie 1990) este originară din localitatea Pereni, raionul Rezina, Republica Moldova. A urmat Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău și Universitatea „George Barițiu” Brașov. Aceasta are la activ patru cărți de o unicitate desăvârșită. Cărțile sale sunt complexe, pline de romantism și realitate, erotic suav și inedit realizate în forma lor artistică, cărți care au avut și au o deschidere la cititori într-o manieră exploratoare.

Gândul.ro: Bine te-am găsit! Mulțumim pentru timpul acordat. Știm despre tine că până în prezent ești autoarea a patru cărți. Ce te-a impulsionat să scrii și să publici?

Corina Bezdîga Verlot: La început nu m-a impulsionat nimic. Scriam. Îmi plăcea că scriam. Apoi a început sa îmi placă și ce scriam. Apoi a început să placă și altora. Apoi a venit propunerea de a publica primul meu volum de poezii, apoi dorința de a scrie ceva mai mult decât versuri, totul a decurs firesc.

Gândul.ro: Cu ce carte ai debutat? Ce așteptări aveai la primul contact cu publicul cititor și cum s-a arătat experiența de-a lungul timpului?

Corina Bezdîga Verlot: Am debutat în Februarie 2016 cu volumul de versuri „Bolnavă de dor”. O carte care a stârnit un val de curiozitate, fiind prezentată ca prima carte erotico-romantică, scrisă în versuri și reflexii. Așteptările nu erau nici măcar pe aproape cu ceea ce mă aștepta. Din primele minute în care am anunțat lansarea, am avut invitații la emisiuni de televiziune, radio și interviuri pentru diferite reviste. Apoi lansarea propriu zisă a umplut efectiv sala bibliotecii Hașdeu din Chișinău. Am cunoscut atunci atâția oameni minunați și am fost flatată de bucuria cu care m-au primit. Experiența încă continuă. Cărțile mele încă aduc oameni frumoși în viața mea și experiențe inedite. Exemplu este și acest interviu, și discuția cu tine.

Gândul.ro: Ce genuri abordezi în scrierile tale? Ce stări transmit?

Corina Bezdîga Verlot: Am început cu versurile și așa s-a conturat prima mea carte – „Bolnavă de dor”, apoi am vrut ceva mai mult și am alunecat către proză, scriind „Tandem”. Am revenit la versuri în cea de-a treia carte a mea – „Acorduri în c minor”, iar ultima carte este romanul „Pariu?!”. Se pare că le încununez și se pare că îmi place.

Gândul.ro: Este important titlul pentru impactul cărții?

Corina Bezdîga Verlot: Firește. Sau cel puțin asta e părerea mea. Titlul reprezintă în mare parte povestea pe care o găsești în carte. El trebuie să cuprindă toate emoțiile pe care mai apoi le vei găsi în paginile cărții.

Gândul.ro: Cum e să fii scriitor în Republica Moldova? Consideri că este dificil să pătrunzi pe piața de carte, să găsești editura potrivită?

Corina Bezdîga Verlot: E bine. E bine că încă se folosește acest cuvânt. Scriitor. Eu nu mă consider așa, eu scriu din pasiune și sunt un om care a avut noroc să ajungă în atenția cititorilor și a publicului. Nu am un doctorat în domeniu, deci nu îmi asum titlul. Dar avem foarte mulți scriitori, buni scriitori la noi acasă. Acum nimic nu mi se mai pare dificil, pentru că la mine totul a curs atât de „potrivit”, deși în acest context chiar și termenul „sublim” nu ar fi o exagerare. Da, la mine „totul a curs sublim”!

Gândul.ro: Care este visul tău în ceea ce privește parcursul literar?

Corina Bezdîga Verlot: Nu am un anume vis. Îmi doresc să mai scriu și să trezesc aceleași emoții cititorilor mei. Vreau să vină vremuri mai bune în care să fac seri de creație, să adun cititorii într-un singur loc și să ne bucurăm de paginile cărților mele.

Gândul.ro: Care sunt calitățile care te descriu ca scriitor?

Corina Bezdîga Verlot: Am spus mai devreme că nu îmi asum titlul. Dar ca și autoare, cred că e vorba de pasiunea pentru a scrie, fără deadline, fără presiune, fără angajamente.

Gândul.ro: Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat?

Corina Bezdîga Verlot: Doamne, atâta lume. Mi-ar fi greu să fac o listă pentru că știu că aș uita pe cineva și nu îmi permit. Călin Suvac și Roman Untu, cei care au fost primii mei colaboratori în drumul „Bolnavei de dor”. Iar apoi, familia și toți prietenii, foștii profesori, toată media din Republica Moldova, majoritatea interpreților, jurnaliștilor, etc. Mama de-acasă, tata din cer.

Gândul.ro: Ai în plan o nouă carte? Dacă da, ce gen și subiect vei aborda de data aceasta?

Corina Bezdîga Verlot: Nu plănuiesc nimic. În Martie anul trecut am finisat romanul „Pariu?!”. Iar din cauza pandemiei a trebuit să anulez evenimentul de lansare. Cartea este în librării, dar simt că nu am primit-o cum se cuvine, așa că încă mă simt îndatorată să fac ceva în privința asta. De aceea acum nu scriu nimic. Nici măcar nu am o idee. Dar când vine, vine și atunci îmi voi deschide laptopul în grabă.

Gândul.ro: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

Corina Bezdîga Verlot: Anul ăsta am „redus” cumva metodele prin care îmi poate fi văzută activitatea. Facebookul este doar pentru prieteni foarte apropiați. Pe Instagram ma găsiți, dar nu „exagerez” cu postările despre activitatea mea literară. Cărțile pot fi găsite la majoritatea librăriilor din Chișinău (Cărturești, BookStore, Librarius, Pro Noi, Elibraria și Cartego) și la Cărturești.ro.

Gândul.ro: Ce îndemn și mesaj ai pentru cei ce ne citesc, cât și pentru cititorii cărților tale?

Corina Bezdîga Verlot: Să citească ce le place. Să fie cine vor. Să facă ce își doresc. Să fie lângă cine inima le cere.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Banii vor fi virați direct pe cardurile românilor! Guvernul a aprobat măsura joi, 21 noiembrie
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri