Prima pagină » Gânduri printre cărți » Autoarea Mihaela Anghel: „Întotdeauna voi îmbina romanticul cu misticul, cu fantasticul, cu mitologia, cu spiritualitatea sau psihanaliza”

Autoarea Mihaela Anghel: „Întotdeauna voi îmbina romanticul cu misticul, cu fantasticul, cu mitologia, cu spiritualitatea sau psihanaliza”

Autoarea Mihaela Anghel: „Întotdeauna voi îmbina romanticul cu misticul, cu fantasticul, cu mitologia, cu spiritualitatea sau psihanaliza”

Despre autoarea Mihaela Anghel aflăm că, deși este născută la oraș, în Bacău mai exact, se simte mai degrabă ca fiind un produs al satului românesc, deoarece copilăria petrecută la țară, pe plaiuri de poveste, cu oameni frumoși și simpli, iubitori de glie, și-a pus adânc amprenta pe mintea și sufletul său, ghidând-o, în plan scriitoricesc, în direcții pe care nu le-ar fi bănuit: spre misticism, spiritualitate, legende și credințe străvechi. A publicat la editura Petale Scrise cartea „De dincolo de timp”, o poveste paranormal romance.

Gândul.ro: Ce trebuie să cunoască cititorii despre autoarea Mihaela Anghel? Cum și când s-a născut pasiunea pentru scris?

Mihaela Anghel: Pasiunea pentru scris a existat aproape dintotdeauna, poveștile fascinându-mă de când mă știu. Însă declicul s-a produs atunci când am descoperit romanul  „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, care m-a impresionat profund. Acela a fost momentul când mi-am spus că voi deveni și eu autor de carte. Doar că a trecut mult timp până când acest lucru să se și materializeze, până să mă redescopăr și să mă redau pe mine mie însămi …Tot cam atât cât i-a luat și lui Camil Petrescu până să scrie  primul lui roman …

Gândul.ro: Ați publicat recent romanul „De dincolo de timp”, la editura Petale Scrise. Care este povestea cărții și ce v-a motivat să o scrieți?

Mihaela Anghel: Cu o puternică chemare spre înțelesuri mai profunde despre lume și alcătuirea Universului, mi-am dorit, dintotdeauna, să împărtășesc și celor interesați de astfel de subiecte din cunoașterea mea, însă sub formă de poveste, pentru o înțelegere mai facilă.

„De dincolo de timp” este un paranormal romance în care trecutul și prezentul se împletesc armonios, în care iubirea sufletelor pereche spulberă barierele de timp și spațiu pentru a se regăsi și a-și continua povestea de acolo de unde războiul nemilos a curmat-o. Este despre reîncarnare și anumite credințe personale referitoare  la  procesul Creației, care  „n-are cum să fie atât de limitativ și să se rezume la o singură experiență de viață, într-o existență și așa extrem de scurtă.” Este despre puterea minții care „nu trebuie niciodată subestimată căci poate, efectiv, să mute munții din loc și să convertească în realitate chiar și cele mai îndrăznețe dorințe” , fiind suficient doar să crezi!

Gândul.ro: Ce ne puteți spune despre genul literar pe care îl abordați și cărui public vă adresați?

Mihaela Anghel: Mă simt confortabil abordând genul romance, însă niciodată, în scrierile mele,  nu va fi vorba doar despre o poveste de dragoste și atât. Întotdeauna voi îmbina romanticul cu misticul, cu fantasticul, cu mitologia, cu spiritualitatea sau psihanaliza. Mi-ar plăcea să cred că mă pot adresa tuturor categoriilor de gen și vârstă.

Gândul.ro: Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată în scrierea cărții?

Mihaela Anghel: Nu au fost provocări majore, căci povestea o aveam conturată de mult timp și scrierea ei a decurs lin.

Gândul.ro: Cum a fost experiența primei publicări și cum v-a schimbat acest lucru?

Mihaela Anghel: Poate părea surprinzător, însă mie mi-a fost destul de ușor să găsesc o editură care să mă publice. Am trimis manuscrisul la Petale Scrise pentru că mi-a plăcut foarte mult numele, pe care l-am simțit că rezonează cu stilul meu de scris. Iar faptul că am primit răspuns pozitiv după  doar câteva zile, m-a încurajat să continui să-mi aștern gândurile pe hârtie sau, mai bine zis, să le transpun într-o pagină de Word.

Gândul.ro: Care ar fi punctul dvs forte când vine vorba de a scrie o carte? Pe ce tipar vă construiți acțiunea și personajele?

Mihaela Anghel: Cred că simplitatea, sensibilitatea și muzicalitatea sunt cele care fac scriitura mea una ușoară, accesibilă și captivantă. Nu urmez un tipar anume și nu-mi fac o schemă în detaliu a structurii cărții. Pornesc doar de la câteva idei și unu-două personaje principale, iar pe cele secundare le creionez din mers, în funcție de acțiunea care se conturează pe parcurs și care, uneori, mă surprinde și pe mine. În acest context, se poate întâmpla ca nici finalul să nu fie cel gândit inițial.

Gândul.ro: Care este impresia dvs despre piața de carte din România? Cum răspund cititorii la cărțile publicate de autorii români?

Mihaela Anghel: Statisticile oficiale arată că România are, din păcate, cea mai mică piață de carte din U.E.. De ce? Nu pentru că niciun autor nu ar avea suficient talent. Ci pentru că nouă ne lipsește promovarea profesionistă. De cele mai multe ori marketing-ul există doar la nivel individual. Și atunci, e oarecum firească reticența cititorului român față de un produs pe care nu-l cunoaște îndeajuns sau deloc.

Gândul.ro: Ce doriți să transmiteți prin cartea pe care ați scris-o? Cu ce sentimente și imagini vă doriți să rămână cititorul la finalul lecturii?

Mihaela Anghel: Mai mult decât o poveste sensibilă de iubire, „De dincolo de timp” se vrea a fi și un îndemn de a-ți asculta inima și de a pune accent pe vindecarea eului interior care, de fapt, are funcția de a ne ajusta organismul la realitate și de a ne ajuta să ne regăsim găsim/identitatea și individualitatea. Este despre încrederea în sine și în propriul vis, despre a te ridica după fiecare căzătură, despre credință și despre speranță!

Gândul.ro: Care sunt proiectele de viitor? La ce lucrați în prezent?

Mihaela Anghel: Tocmai am terminat de scris primul volum al unui roman care scoate cititorul din timpul și spațiul obișnuit. Este o poveste despre karma care, necurățată, îl urmărește pe profesorul Vasile Toma, un inadaptat al vremurilor noastre,  purtându-i pașii către o civilizație ce descinde direct din poporul dac și care locuiește în  interiorul Pământului. Incursiunea în timp se face însă până acolo unde păcatul inițial s-a produs și anume pe continentele demult dispărute Lemuria și Atlantida – o lume magică și fascinantă (…), locul despre care nici imaginația uneori nu-și mai aduce aminte. Personaje ca Saray, Elin, Tomás, Haldanor își duc existența alături de Titani, marțieni, sirene, inorogi, sau își fac antrenamentele militare pe planete reci, fără sori, de la marginea Sistemului Solar, însă toți vor lupta să anihileze pericolele ce le amenință existența sau constituie o piedică în calea ambițiilor personale ridicate: creaturi hidoase hibridizate în laboratoare embrionare, tentaculele otrăvite ale lordului Sathanas din Regatul Întunecat sau – cea mai incomodă dintre toate – Iubirea (Divină)!

Gândul.ro: Un mesaj de final pentru cititorii noștri? Vă mulțumim pentru timpul acordat.

Mihaela Anghel: Dragi cititori și cititoare, alegeți-vă cărțile de suflet, care rezonează cu voi, dar continuați să citiți! Pentru că sufletul vostru are nevoie de atingerea vibrațională și  încărcatura emoțională a mesajelor pătrunzătoare care vor deveni pline de înțelesuri atunci când sunt în acord cu eul vostru interior. Vă mulțumesc tuturor pentru disponibilitate!

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.