Poeta Rodica Oniga semnează cea de-a treia carte a sa, volumul de poezii ”Destin de Sisif”, abordând versificat o tematică incitantă, aceea a trudei permanente prin care trec muritorii pe drumul către împlinirea propriului destin.
Lansarea volumului de poeme ”Destin de Sisif” – publicat de Editura Amurg – a avut loc sâmbătă, 27 august, la Terasa Culturală a Casei memoriale ”George şi Agatha Bacovia”, bucurându-se de participarea unor personalităţi ale vieţii literare, jurnalişti și membri ai cenaclului literar Amurg sentimental.
Vorbind despre această nouă carte a sa, poeta Rodica Oniga – al cărei destin este legat de viața pacienților cu hemofilie, fiind membru fondator activ în Asociația Hemofilicilor din România – s-a referit la ”bolovanul sisifian” nevăzut, purtat în suflete și trupuri, și a conchis că ”Destin de Sisif” reflectă, practic, ”tragicul existenței noastre”.
”Volumul de poeme Destin de Sisif reflectă tragicul existenţei noastre, elegia în care ne zbatem, cu lumini şi umbre. Este bolovanul sisifian pe care îl purtăm toţi în suflete, în trupuri şi cu care ne rostogolim de fiecare dată la vale şi la nesfârşit reluăm truda”, mărturisește poeta Rodica Oniga.
Lansarea volumului de poeme ”Destin de Sisif” nu a fost doar o bucurie literară pentru Rodica Oniga și pentru cititorii ei, dar și prilejul pentru sărbătorirea poetei, aceasta împlinind 66 de ani.
În timpul acestui eveniment au avut loci multe intervenții telefonice în direct, cu mulți oameni de cultură din țară, printre care Adrian Artene, director editorial al grupului de presă Gândul, Liliana Moldoveanu, redactor Radio România Constanța, Dragoș Alexe, consilier juridic în orașul Pâncota, județul Arad, Miron Țic, Hunedoara.
”Poeta îşi trăieşte creaţia până la cele mai profunde canoane scriitoriceşti, creându-şi universul propriei reflecţii asupra lumii ca spirit şi derivaţii încântătoare la felul demiurgic al mesajului construit mai mult pe imagini sufleteşti ca metodă de scris şi intenţie a temelor.
Rodica Oniga este o fire elegiacă, cu o gândire poetică de o diversitate epocală privind imaginile folosite din belşug pentru construirea aurei propriei sale creaţii”, a punctat scriitorul și criticul literar Ion Machidon.
Citește și: