RECOMANDARE DE CARTE. „Karma-i o zdreanță!”, romanul incendiar al verii
This browser does not support the video element.
Un loc tot mai aprins printre rafturile cu cărți îl reprezintă acum cel al genului erotica, un segment pe piața de carte care atrage numeroși cititori. Am citit „Karma-i o zdreanță!”, un roman care pune monopol pe cărțile de gen, autoarea Simona Tănăsescu îmbinând romantismul, pasiunea, dramaticul și destinul într-o poveste care rivalizează cu bestsellerurile internaționale.
Sub febra creată de E.L. James și, mai curând, de Blanka Lipinska cu trilogiile Cincizeci de umbre ale lui Grey și respectiv 365 de zile, cărți care în sine au stârnit rumoare, plăcere și indiferență deopotrivă, iar odată cu ecranizarea cu atât mai mult au făcut publicul curios, pudicul a fost lăsat deoparte și o nouă obsesie li s-a arătat cititorilor. Ce țin eu să subliniez este că, dacă tiparul bărbatului multi-milionar și relația mai degrabă toxică pe care o leagă cu femeia banală este un clișeu saturat, perspectiva cu care Simona Tănăsescu aduce elementele incitante în prim-plan este una originală și neașteptată.
O singură carte, aventura intensă a trei vieți
„Karma-i o zdreanță!” este de departe în topul cărților erotica, laolaltă cu titluri binecunoscute, iar ca și carte autohtonă câștigă toate meritele de a fi printre primele recomandări făcute cititorilor doritori de astfel de lecturi. Scrisă într-un stil care trezește senzații puternice, captivează prin plasarea în timp și spațiu, provoacă atenția cu o poveste de dragoste uluitoare, cartea Simonei Tănăsescu reunește acțiuni și personaje care se întrec cu ispita și dorința. Vizuală, dar nu grafică, pasională, dar nu vulgară, intriga alertă și bine conturată întrece orice așteptări.
Așa cum vedem și din titlu, Karma joacă un rol esențial în povestea conturată în jurul personajelor. Nu doar că viața le pune piedici, dar destinul pedepsește după faptă. Timpul este și prieten și dușman, însă iubirea transcende orice forță care i se pune în cale. Cuprinsă în trei părți, povestea de dragoste dintre un bărbat și o femeie va arăta karmei că legătura lor e mai puternică.
Blestem, pariu, șansă pentru o lectură provocatoare
Simona Tănăsescu poartă cititorul înapoi în timp, în anul 1859, în India, acolo unde își încep călătoria două suflete pereche. Peisajul este descris cu autenticitatea vremurilor, iar prin prisma narării din perspectiva doctorului William Gray luăm contact cu traiul deficitar al indienilor. Experiența lui nu se rezumă doar la a-și oferi sprijinul medical, ci se și redescoperă pe sine, odată cu o împlinire sexuală. Până când o întâlnește pe prințesa indiană și viața lui se schimbă radical, însă într-o lume cu obiceiuri stricte și chiar barbare, iubirea lor cere sacrificii.
După ce karma și-a băgat coada, anul 2020 îl prezintă pe Matteo Rossi, impresar de succes în București. O simplă privire hipnotică și un sentiment de recunoaștere transformă o simplă aventură într-o relație ce se consumă cu patos, dar este o relație care a pornit cu stângul și consecințele trebuie asumate. Și totuși nimic nu e simplu când soarta se întoarce împotriva ta.
Trecutul și prezentul trasează viitorul
Pe lângă cele două planuri în care autoarea emoționează și bucură cititorul, explorează un erotism incitant și plusează cu scene încordate și triste, în partea a treia își demonstrează talentul în a contura o lume cu totul aparte, care fascinează prin detalii și intrigi. Serenissima, oraș construit pe ruinele Veneției, în anul 2330, se ghidează după un sistem cu principii bine stabilite. Iubirea e condamnată, clasele sociale nu se amestecă, a fi curtezană este un privilegiu dar și o robie. Protagoniștii își joacă ultima carte, într-o poveste de iubire dură, dar revelatoare.
Un roman surprinzător și febril
„Karma-i o zdreanță!” este cartea care te va cuceri iremediabil. Savuroasă, fermecătoare, senzațională, te face să revii asupra ei în mod repetat, și de fiecare dată își dezvăluie secretele cu o altă vibrație, altă energie. Erotismul în ficțiunea Simonei Tănăsescu aduce un suflu nou și palpitant, pe care eu l-am descoperit cu bucurie.