Locul 5 – Klaus Iohannis, președintele României
„Pe locul 5 domnul Klaus Iohannis, care a introdus în politica românească, semnarea acordului național parțial (…) acordul ăla nu e semnat de toate partidele, mie mi s-a părut o prostie fără margini, adică dacă tot faci un acord național și ești președinte adu-i pe toți la masă.Eu am un domn președinte care propune întregului spectru politic un acord, un document, care are valoare dacă e semnat de toți, dacă nu e semnat de toți e parțial și atunci eu încep ca președinte să fac negocieri, băi PSD hai să… dar el a făcut de-al dracu unul parțial ca să arate că PSD nu semnează, el fiind convins că PSD o să piardă toate alegerile, o să cadă la moțiunea de cenzură pentru că românii vor spune că nu e european, gata. Așa e el convins”, a afirmat Ion Cristoiu.
Locul 4 – Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, președinte interimar al PSD
„Pe locul 4 este Viorica Dăncilă cu această chestiune că ea nu e ea, că în perioada lui Dragnea nu a fost ea, ea era premier, decidea cutare, vorbea în public, dar, de fapt, nu era ea și de abia acum este ea”, a susținut Ion Cristoiu.
Locul 3 – Dan Barna, președintele USR
„Pe locul 3 este Dan Barna care crește de la o zi la alta. Toți care au luat interviuri mi-au vorbit frumos despre el (…) Nu am avut până acum interviuri directe, nu pot să spun, toți care au avut interviuri, inclusiv Marius Tucă spune că e bun, mie mi s-a părut bun până acum și probabil un candidat serios, contracandidat al lui Klaus Iohannis”, a declarat Ion Cristoiu.
Locul 2 – Kelemen Hunor, președintele UDMR
„Pe locul 2 e Kelemen Hunor care a găsit o justificare pentru că votează pentru moțiunea de cenzură din cauza evenimentelor de la Valea Uzului, dar vedeți aici noi nu am discutat, chiar dacă rămâne guvernul, UDMR nu mai are cum să se mai întoarcă. (…) Guvernul ăsta are o problemă după asta, că nu mai are UDMR-ul, a supraviețuit da? Dar în continuare guvernul ăsta trebuie să dea legi, până acum în anumite legi s-a bazat și pe sprijinul UDMR; e clar că UDMR nu mai are cum să se întoarcă…E ca și cum ar divorța, nu are… nu pot să fie, nu numai că sunt unguri, dar sunt oameni normali, deci, în momentul în care ai votat o moțiune de cenzură, nu te mai poți întoarce, e vorba de moțiunea de cenzură, deci opțiunea de a vota pentru moțiune de cenzură este cea mai mare lovitură dată unui guvern”, a argumentat Ion Cristoiu.
Locul 1 – Victor Ponta, președintele Pro România
„Spectacolul care pe mine mă uimește este cel prezentat de domnul Victor Ponta. Mai țineți minte 2015? An greu, 2015 domnul Victor Ponta e chemat la DNA… La jumătate de oră după ce iese, iese domnul Klaus Iohannis și cere demisia lui și tot 2015 a fost un război în care domnul Klaus Iohannis voia să îl dea jos și sigur l-a dat cu Colectiv. Eu ca un prost ce eram, cred că am scris vreo 5-6 editoriale în apărarea domnului Victor Ponta. Domnul Victor Ponta a fost la Cotroceni și dădea din coadă, păi stați un pic. După părerea mea, a fost o mare greșeală că s-a dus pentru că cade în aceeași capcană în care a mai căzut de atâtea ori și alți politicieni și anume crede în bătutul pe genunchi, așa duios. Din punct de vedere politic, nu trebuiau să meargă, pentru că dacă el vrea să câștige, deci el nu poate să câștige decât din partea aialaltă, anti-Iohannis, el nu are loc la masa dreptei, bun. În aceste condiții, nu am înțeles de ce s-a dus la Cotroceni? (…) A fost o greșeală și psihologică, vă avertizez că domnul Victor Ponta nu a terminat procesul, el a câștigat la o instanță, mai are una. Mai are una…”, a subliniat Ion Cristoiu.