Prima pagină » Hot Pe Facebook » Adevăratul Hotel Cișmigiu. Imagini de necrezut cu o clădire-simbol a Bucureștiului

Adevăratul Hotel Cișmigiu. Imagini de necrezut cu o clădire-simbol a Bucureștiului

De la o lună la alta, Bucureștiul își recapătă, tot mai concret, înfățișarea care i-a adus faimă între războaie.

De la o lună la alta, Bucureștiul își recapătă, tot mai concret, înfățișarea care i-a adus faimă între războaie. Micul Paris renaște odată cu clădirile sale emblematice, reconstruite ori doar restaurate după ani de uitare. Una dintre ele – cea care adăpostește Hotelul Cișmigiu și noua Berărie Gambrinus, gata în curând – înnobilează, iar, chipul Capitalei.

Hotelul a fost redeschis, oficial, astăzi după mai bine de 20 de ani de ruină și reconstrucție, în prezența reprezentantului Hercesa România – proprietarul spaniol al hotelului -, director Mauricio Mesa Gomez.

„Clădirea Cișmigiu a fost prima achiziție a companiei Hercesa în România. Este proiectul nostru de suflet și suntem încrezători că va fi un succes și își va recâștiga locul în inima bucureștenilor, agențiilor de turism și turiștilor” a spus reprezentantul spaniol. El a mărturisit că Hercesa nu se va opri aici, intenționând să achiziționeze și să renoveze alte cinci clădiri, cu valoare de monument, din București. „Urmărim să realizăm această dorință în viitorul apropiat. Suntem foarte mândri și mulțumiți de ceea ce am realizat aici”, a mai spus Gomez. 

Hotel nou, fațade „vechi”

Sub anvelopa fațadei originale, realizate în 1912, păstrate și recondiționate cu eforturi considerabile, atât din punct de vedere constructiv, cât și financiar – investiția ridicându-se undeva la 15 milioane de euro -, a apărut un hotel de patru stele, complet nou.

60 de apartamente, pe trei niveluri, cu suprafețe cuprinse între 38 și 50 de metri pătrați, unele cu, altele fără bucătărie în „dotare”, pot fi închiriate pe termen lung, în regim de aparthotel.
„Targetul nostru sunt expații, persoane din corpul diplomatic și turiștii. Apreciem că  veniturile, în primul an de funcționare, vor ajunge la aproximativ 1,5 milioane de euro”, a mai spus directorul Hercesa România.

Berăria Gambrinus. „Vineee…”

Deși amenajările interioare nu sunt finalizate în totalitate – renumita Berărie Gambrinus, precum și un restaurant nou, deschis la etajul șase, vor fi gata abia la începutul anului viitor – în Clădirea Cișmigiu funcționează deja Institutul Cultural Spaniol Cervantes și o librărie Humanitas, ocupantă a unui spațiu generos, la parter.
Totodată, la primul etaj al clădirii, a fost finalizat un număr important de săli de conferințe.

Cine este Hercesa

Compania spaniolă Hercesa și-a început activitatea în România în anul 2004, odată cu achiziționarea clădirii „Cișmigiu”. Până în prezent, dezvoltatorul imobiliar a finalizat și a dat în folosință, în România, un număr important de apartamente situate în zone rezidențiale.
Compania mamă are, în prezent, în portofoliu, aproximativ 30.000 de locuințe în curs de dezvoltare în Spania, Portugalia, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Maroc, Ecuador, Mexic și Panama.