Prima pagină » Hot Pe Facebook » Descoperirea care poate salva sute de mii de vieți: „Toată lumea ar trebui să facă acest lucru”

Descoperirea care poate salva sute de mii de vieți: „Toată lumea ar trebui să facă acest lucru”

Descoperirea care poate salva sute de mii de vieți:
Oamenii de știință susțin că toate persoanele cu vârste de peste 50 de ani trebuie să își facă vaccinul antigripal pentru că el înjumătățește riscul de a suferi un atac de cord.

Oamenii de știință susțin că toate persoanele cu vârste de peste 50 de ani trebuie să își facă vaccinul antigripal pentru că el înjumătățește riscul de a suferi un atac de cord, informează The Telegraph.

Cercetătorii au descoperit, totodată, că vaccinul ajută la protejarea persoanelor care au arterele îngustate împotriva atacurile de cord, potrivit unui studiu publicat în jurnalul „Heart”.

Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace cronice, cum ar fi insuficiența cardiacă, și cele cu vârste peste 65 de ani sunt vaccinate deja antigripal în Marea Britanie.

Cercetătorii susțin însă că autoritățile ar trebui să extindă programul pentru a-l face accesibil tuturor cetățenilor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani pentru că bolile cardiace sunt des întâlnite în rândul acestora.

Cerințele britanicilor vin după ce un studiu realizat de o echipă de cercetători australieni a realizat un studiu în cadrul căruia au fost examinați 559 de pacienți cu vârste peste 40 de ani, dintre care jumătate suferiseră în trecut un atac de cord.

Rezultatele studiului au sugerat că în timp ce gripa nu crește riscul de a suferi un atac de cord, vaccinul antigripal părea să aibă un efect protector, reuducând cu 45% posibilitatea de a suferi o astfel de problemă cardiacă.

„Până și un mic efect al vaccinării antigripale în prevenirea atacurilor de cord ar putea avea beneficii importante pentru sănătatea populației”, susțin cercetătorii australieni.

„Potențialul efect al vaccinării antigripale asupra sănătății populației, în special asupra persoanelor cu vârste cuprinse între 50 – 64 de ani, care riscă să sufere un atac de cord, dar nu sunt vaccinate, ar trebui cercetat în continuare”, adaugă aceștia.

Riscul de a suferi un arac de cord crește odată cu vârsta și este influențat și de stilul de viață al unei persoane. Acesta crește în cazul în care persoana în cauză fumează, nu face exercitiții fizice și are o dietă precară.

Autor