Prima pagină » Hot Pe Facebook » Rușii anunță o DESCOPERIRE COLOSALĂ! „Când am străpuns gheața, a început să curgă. Este cel mai uimitor caz pe care l-am văzut în viața mea”

Rușii anunță o DESCOPERIRE COLOSALĂ! „Când am străpuns gheața, a început să curgă. Este cel mai uimitor caz pe care l-am văzut în viața mea”

Cercetatorii cred că această descoperire mărește șansele pentru clonarea acestui animal preistoric.

Cercetătorii ruși au anunțat, miercuri, că au descoperit sânge lichid în cadavrul unui mamut lânos extras din solul înghețat al unei insule din Oceanul Arctic și consideră că această descoperire mărește șansele pentru clonarea acestui animal preistoric.

O expediție organizată la începutul acestei luni de Societatea geografică rusă și specialiști de la Universitatea federală din nord-est (Iakuțk, Siberia orientală) a permis examinarea cadavrului bine conservat al unei femele de mamut lânos, descoperit în august 2012 în permafrostul de pe Insula Mali Liakhovski din Oceanul Arctic, informează AFP.

Semen Grigoriev, șeful expediției, a declarat că animalul a murit la vârsta de 60 de ani într-un interval cuprins în urmă cu circa 10.000 – 15.000 de ani și consideră că descoperirea este una excepțională.

„În Rusia descoperim mamuți practic în fiecare an.  Însă această expediție a permis descoperirea pentru prima dată a unei femele într-o stare foarte bună de conservare”, a declarat el.

Analizarea cadavrului congelat a permis realizarea unei descoperiri excepționale: cadavrul conținea încă țesuturi musculare bine conservate, dar și sânge lichid.

JULIUS RICHARD PETRI. Caută bacteriile din noul Google Doodle, dedicat lui JULIUS RICHARD PETRI. Experiment

LOTO, LOTO 6/49. Avem un milionar la LOTO. Report de 8,1 milioane de euro la LOTO 6/49

Foto AFP//Mediafax

Atunci când am străpus gheața de sub vintrele animalului, a început să curgă sânge, foarte închis la culoare. Este cel mai uimitor caz pe care l-am văzut în viața mea”, a adăugat cercetătorul rus.

„Cum a putut sângele să rămână lichid? Cadavrul nu are mai puțin de 10.000 de ani! Iar țesuturile musculare erau roșii, de culoarea cărnii proaspete”, a adăugat el.

Oamenii de știință ruși atribuie această descoperire condițiilor excepționale în care carcasa femelei de mamut a fost conservată timp de milenii.

„A căzut într-o groapă cu apă sau într-o mlaștină, probabil până la jumătatea umărului. Partea din spate a corpului a înghețat în apă”, a spus savantul rus.

Partea superioară a carcasei a fost parțial devorată de prădătorii din epocă. Extrasă din acea groapă, carcasa a fost transferată într-un loc potrivit pentru a fi conservată – o cavitate în permafrost – în așteptarea unei noi expediții, internaționale, care va avea loc în vara acestui an.

„Această descoperire ne oferă șanse reale să găsim celule vii care vor putea permite realizarea proiectului de clonare a unui mamut”, a declarat omul de știință rus.

Universitatea din Iakuțk a semnat anul trecut un acord cu coreanul Hwang Woo-Suk, un specialist controversat în tehnica clonării, „părintele” primului câine clonat, în 2005, botezat Snuppy.

În cazul în care va avea succes, nucleele unor celule de mamut vor fi transferate în ovule de elefant denucleate, cu scopul de a produce embrioni cu ADN de mamut, care vor fi apoi implantați în uterele unor femele de elefanți asiatici.

Autor