Compania Digi TV (RCS & RDS) a fost amendată cu 117.000 de euro de către Autoritatea Națională de Media și Comunicații (NMHH) din Ungaria, după ce în noiembrie 2012 a scos ilegal din grila de programe posturile Discovery, scrie Broadbandtvnews.com.
NMHH a considerat că abonații trebuiau înștiințați cu cel puțin o lună înainte că posturile Discovery urmează să fie scoase din grilă, pentru ca aceștia să aibă timp să schime operatorul, dacă mai voiau să recepționeze aceste canale.
De altfel, sursa notează că foarte mulți abonați maghiari ai Digi TV s-au plâns de scoaterea posturilor Discovery din grilă.
În România, compania nu a fost amendată după ce, în noiembrie 2012, a făcut același lucru. RCS & RDS a luat decizia fără a avea avizul CNA și fără a-și anunța în prealabil clienții, ceea ce este ilegal. Furnizorul de servicii TV a fost însă amendat pentru scoaterea din grilă, într-o manieră similară, a unui canal local din Arad.
RCS & RDS, cea mai reclamată companie la ANPC
Potrivit datelor furnizate pentru gândul de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în anul 2012, instituția a înregistrat un număr total de 5.126 reclamații pentru toți cei trei mari distribuitori de servicii TV. Dintre acestea, 2.791 au fost întemeiate, iar 54,44% au fost rezolvate în favoarea consumatorilor (procentul este raportat la numărul reclamațiilor întemeiate; diferența – reclamațiile au fost redirecționate către alte instituții sau nu erau de competența ANPC).
Cele mai multe plângeri, pe piața de furnizori de servicii TV, au avut ca obiect compania RCS&RDS (2.937 de cazuri). Aici precizăm că este normal ca furnizorul să înregistreze mai multe plângeri, fiind lider de piață. Romtelecom ocupă poziția a doua, cu 1.803 de plângeri, iar UPC a înregistrat 386 de plângeri.
LOTO 6/49. Numerele extrase pe 12 mai la LOTO 6/49. Când a fost câștigat ultima dată marele premiu