Mai așteptăm, să nu-i speriem pe unii, a declarat președintele AUR.
Mai așteptăm, să nu-i speriem pe unii, a declarat președintele AUR.
Prețul de 39.000 de euro este cu tot cu TVA, iar construcția se poate face la 500-600 de euro pe metru pătrat. Statul român are teren la dispoziție, există și lege. Există terenuri în interiorul orașelor. Nu cred că există furnizor de utilități care să iasă în pagubă. Statul trebuie să-și facă datoria și să folosească cadrul legislativ existent. Această schemă costă 30 de milioane de euro. Datoria publică a crescut la 2000 de euro pe cetățean, a precizat liderul AUR.
Petrișor Peiu: „Noi avem activele bancare ca pondere în PIB la 50%. Jumătate din companiile noastre sunt deținute de străini. Băncile noastre vând puțin, dar cu marjă mare. Banca Națională are multe instrumente. Există și politica rezervelor minime obligatorii. Toate companiile românești se împrumută. Sunt sectoare unde suntem competitivi. Suntem al doilea producător de biciclete, de tutun… Beneficiază cineva de credite mai blânde? Oare se favorizează exportatorii? 4,62% – atât spune guvernul că este inflația. Inflația industrială ar fi chiar negativă… AUR a decis să cheltuie o parte din banii țării pe sectorul construcțiilor, din fondurile bugetare, în zona imobiliară.”
George Simion: „Nordis a primit ajutor de stat pentru că a fost lăsat să zburde de către PSD.”
George Simion: „Salariul minim va fi 5000 de lei. Mai mulți bani vor ajunge la angajați. Acum, toată lumea este angajată pe salariul minim pentru a evita taxele. În programul Prima Casă, statul subvenționează creditele prin bănci… Pentru cei care nu au locuință sau care plătesc chirie, poți să-ți achiziționezi o locuință la un preț accesibil. Am ajuns la 1200 de lei rată lunară… Oamenii aceștia plătesc acum dublu. Statul ar trebui să intervină… Prin faptul că nu producem, avem acest deficit de 8%. Banca Națională ar trebui să se implice.”
Petrișor Peiu, despre cheltuieli
Din 4100 de lei, se va lua un impozit de 25%, iar restul va rămâne în buzunarul omului. Au dispărut 50 de mii de întreprinderi. Statul va plăti diferența de dobândă, a spus Petrișor Peiu.
Petrișor Peiu: „În momentul în care a început producția de drone, România era foarte avansată. Nu s-a făcut nimic. Uitați-vă ce dezvoltare spectaculoasă au Turcia și Polonia.”
George Simion: „În calitate de președinte, pot prezida orice ședință de guvern… În cazul Pechea, nu s-au alocat bani, durează un an, vine iarna, iar oamenii trebuie să doarmă undeva. Nu avem banii guvernului… Petrișor Peiu se va ocupa de Ministerul Economiei și Energiei.”
Petrișor Peiu: „Nu am cheltuit suficient pentru înzestrarea armatei anul trecut. Partenerii noștri străini nu ne respectă pentru că nu negociem… Avem foarte multe eșecuri în apărare, și aici nu e de glumit. Este o industrie cu valoare adăugată mare, la fel cum avem nevoie de industria petrochimică și de industria agroalimentară”.
Serbia a vândut mult armament în Ucraina. Noi avem la Pucioasa și Găești, mai avem o industrie privată de armament. Sunt multe zone unde s-ar putea interveni…
Președintele Simion nu va implica România în război și nu va dona sisteme Patriot altor state. Va apăra producția, până la cuie și ace, a menționat Simion.
Vom fi mai puțin docili în fața Austriei. Voi discuta de la egal la egal, cu excepția ambasadorului Austriei. Voi solicita statului român să reanalizeze contractul de privatizare a Petromului, să verifice dacă toate companiile austriece au obținut toate autorizațiile. Hai să vedem dacă cei care ne taie lemnul sau cei care fac optimizare fiscală și vând o sticlă de apă cu 6 euro, doar pentru a nu plăti profit, respectă legile, a spus Simion.
Petrișor Peiu: „În ce țară din Europa este posibil să plătești pentru managementul unei companii-mamă? Trebuie să plătesc doar pentru că folosesc numele unei companii? Banii puțini pe care îi avem ar trebui să-i cheltuim fără să-i risipim. Am luat 3 milioane de euro de la UE să facem trenuri, și noi importăm din Brazilia.”
Petrișor Peiu: „Eu cred că se poate face o reducere a cheltuielilor. 84% din PIB este consumat de gospodării și stat. După ce se plătesc pensiile și salariile, mai mult de jumătate, cheltuiala cu salariile bugetare poate fi redusă. Nu se mai poate continua așa, trebuie să se reducă. Dacă există voință politică, cheltuiala cu salariile poate fi redusă. Obligațiile de partid trebuie să înceteze.”
Simion: „Au crescut foarte mult angajații la stat, dar nu polițiștii, medicii sau profesorii… Vrem să reducem instituțiile statului. Să vedem ce propun PSD și PNL, nu am găsit programul lor, sper că va exista o dezbatere electorală. Vom combate respectivii din acea zonă.”
Noi trecem pragul de 5%. Pentru el ne-am luptat în 2020. Ori dai țării un președinte, ori ești primul partid în preferințele românilor.
L-aș desemna premier pe Marius Lulea. Aș integra în guvernare acei oameni care susțin Planul Simion. Mă interesează soluții pentru planșeul Unirii… În momentul în care câștig alegerile, toți vor pleca acasă. Nu mă interesează o alianță cu PSD, tolerez unii oameni din PNL, dar fără PSD, a explicat Simion.
Pârâcioșii clasei au ajuns în Parlament și conduc destinele României, a spus Simion.
Petrișor Peiu: „CE a propus blocarea parțială a cererii trei din PNRR. Evident că blocajul a fost politic. Ne-au lăsat zece luni să numim acele conduceri.
Simion: Salariul minim, salariul mediu, PIB, produsul național brut… nu știu formula.”
Petrișor Peiu: „Când vorbim de creșterea PIB, vorbim de creșterea reală. Există două modalități de a defini PIB-ul: cum se constituie și cum se consumă. 66% sunt în zona serviciilor, 2% în agricultură… Cum a evoluat? Când a început această nebunie, aveam o mare pondere a industriei. Când am lansat Planul Simion pentru industrializare, după două săptămâni celelalte partide au venit cu planuri pentru reindustrializare. Avem lipsă de muncă în servicii, prea mulți oameni în industrie. Deficitul acesta este un fel de dopaj – ei dopează PIB-ul cu deficitul bugetar prin împrumuturi. Principala problemă a creșterii PIB este că grosul acestei creșteri a ajuns la guvern și la acționarii străini. Poate ar trebui să ne uităm mai mult la produsul național brut.”
Eu cred într-o singură administrație la nivelul Bucureștiului. Nicușor Dan trebuie să ceară. Petrișor Peiu va deschide lista la Senat. Noi suntem adepții debirocratizării… Nu suntem de acord cu acest referendum, ar fi o aglomerație. Lumea nu ar ști ce să voteze mai întâi, a indicat președintele AUR.
Petrișor Peiu: „Exploatează politic faptul că Băluță nu a procedat ca la carte. Nicușor vrea să arate că PSD nu respectă regulile jocului.”
George Simion: „Problema mea este că Nicușor blochează lucrurile. Faptul că birocratizezi și adopți legi este o apucătură care nu generează decât birocrație.”
S-au măscărit, s-au bătut, există dosare penale. S-au bătut pe banii noștri, cu polițiile, inclusiv cu poliția influențată de interlopi. Avem prea multe poliții, mult prea mulți primari. Acum un an aveam acel scandal cu palmierul. Viziunea mea este că trebuie să avem o singură poliție. Poliția locală trebuie integrată în Poliția Română. Avem mulți primari care folosesc poliția ca propria armată. Avem mult prea multe instituții. Dar, acest planșeu trebuie rezolvat, pot muri oameni. Nu putem amâna pentru că avem alegeri. Este o ceartă pentru dominația statului român între Ciolacu și Ciucă. Încercarea de asociere între Nicolae Ciucă și Nicușor Dan… spun că, dacă acest proiect este urgent, trebuie realizat acum. Îi spun lui Nicușor Dan să nu se lase implicat, să discute cu toți candidații în alegeri. Nu mi se pare corect să intervină în această bătălie, a explicat Simion.
M-am rugat pentru băiețelul meu, pentru sănătatea lui, a răspuns liderul AUR.
Cât de importantă este Biserica pentru viitorul președinte al României?
Simion a răspuns: „Biserica este una dintre instituțiile esențiale ale României… O să țin cont de poziția Bisericii Ortodoxe și a celorlalte culte”.
Știu mai multe rugăciuni, inclusiv Crezul. Nu cred că ar trebui să ne confruntăm în privința credinței. Eu sunt creștin ortodox și colaborez bine cu toate cultele. Cred că ar trebui să fim mai smeriți, începând cu mine, a spus președintele AUR.
Invitații zilei, în cadrul emisiunii „În opoziție cu Denise Rifai”, sunt liderul AUR George Simion și politicianul Petrişor Peiu. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul.
Emisiunea „În opoziție cu Denise Rifai”, îi are ca invitați, în această seară, pe candidatul AUR la prezidențiale, George Simion, și pe Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei.
George Simion, liderul AUR, și-a depus, la sfârșitul lunii septembrie, candidatura oficială la alegerile prezidențiale, desfășurate la data de 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie.
”Depunem astăzi împreună dosarul pentru alegerile parlamentare şi pentru alegerile prezidenţiale pentru că anul acesta este un an decisiv pentru români, pentru oamenii care trebuie ajutaţi şi care au nevoie de sprijin din partea Guvernului lor şi nu au parte de acest sprijin, nu se fac în România baraje, diguri, infrastructură critică, nu avem protecţie socială, cei care chiar au nevoie de susţinerea statului ca să treacă peste momente grele nu o primesc, aşa că îmi voi depune astăzi candidatura pentru ca România să rămână o ţară a păcii şi pentru ca toţi românii să beneficieze de bogăţiile ţării”, a spus George Simion, la acel moment.
Petrişor Gabriel Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naţionale, este doctor al Universităţii Politehnica din Bucureşti. Acesta a ocupat funcția de consilier al primului ministru Radu Vasile, în perioada 1998-1999, dar şi al premierului Adrian Năstase, în perioada 2001-2002.
Peiu a fost, de asemenea, subsecretar de stat pentru politici economice între 2002 și 2003, precum şi vicepreşedinte al Agenţiei pentru Investiţii Străine în perioada ulterioară. 2003-2004). Propunerea AUR de ministru al Economiei a ocupat funcția de preşedinte al Sidex Galaţi (1999-2000), administrator al Romtelecom (1997-2000), Omniasig (1999-2001) şi Electroputere (2004-2005). La momentul actual, Peiu este consultant în afaceri pentru mai multe companii străine.