Niciun om nu trebuie ținut în fruntea unui serviciu secret foarte mult timp. Pentru că începe să se ocupe și de altceva. Dacă voi ajunge președinte, poate să-și înainteze decizia a doua zi, după ce voi fi ales.
Niciun om nu trebuie ținut în fruntea unui serviciu secret foarte mult timp. Pentru că începe să se ocupe și de altceva. Dacă voi ajunge președinte, poate să-și înainteze decizia a doua zi, după ce voi fi ales.
Un președinte este un om normal și trebuie să rămână un om normal. Nu poate să-și facă și el concediul ca un om obișnuit?
Cine secretizează are și dreptul să desecretizeze. Eu n-aș desființa o instituție care se ocupă de protoclul de stat. Trebuie un aspect de centralizare. E de-a dreptul jenant.
Este o relicvă a regimului comunist. Ar trebui desființată. Toate activelke să fie vândute la licitație.
Nu are ce să-mi placă. Sunt un fandosit excepționalist, atunci când vine vorba de muzică.
Este într-o scădere continuă. Impropriu, imoral, dacă nu chiar ilegal ți-ai făcut campanie folosindu-te de funcția de adjunct al NATO…Geoană nu are ferme de boți și de troli. Ce-a greșit, e că a mințit și-a spus că nu-l cunoaște. Ăsta-i Geoană: minciunică după minciunică
Eu am intrat în competiția prezidențială pentru că mă consider pregătit să exercit funcția de președinte. Nu mă pot întoarce în PNL, pentru că voi câștiga funcțuia de președinte și președintele nu poate face politică.
Eu vă garantez că Bolojan nu are nicio șansă să iasă premier nici dacă iese Ciolacu, nici dacă iese Ciucă, nici dacă iese Lasconi.
Dl Bolojan a refuzat sistematic să se implice în ultimii ani în politica națională a PNL.
Nu pare a le ști în detaliu etapele desemnării unui prim-ministru. L-am cunoscut, e un om în regulă ca și persoană. Nu știu dacă domnia sa are toate datele personale care să-l acrediteze în această funcție.
Mi se pare jenant ca Elena Lasconi să spună că-l propune premier pe Bolojan. Să câștige voturi de la cei care-l apreciază pe Bolojan și nu pe Ciucă. S-a mai băgat și Marcel Ciolacu în poză..
O părere bună. Din punct de vedere politic, i-aș da un 7. Îi dau 9 pentru capacitatea administrativă de a duce proiectele la bun sfârșit.
Regretați că v-ați dat demisia din funcția de prim-ministru?
Am decis să părăsesc PNL pentru că eu nu puteam să accept să trădez electoratul și să rămân consecvent față de oamenii cărora le-am cerut votul. Din iulie 2021, n-am mai avut nicio discuție cu Klaus Iohannis. Cum să nu-l critic în momentul în care el a făcut cu totul și cu totul altceva decât a promis celor 6 milioane de alegători care au votat cu el.
Lipsa candidaților de la dezbateri reprezintă o gravă lipsă de respect față de cetățean care nu vin la dezbateri.
O aștept pe doamna(n.r. a făcut referire la unul dintre contrcandidații la președinție) să discutăm față în față despre Convenția de la Montreux. A amintit despre, însă nu știa despre ce vorbește.
(n.r. Convenția de la Montreux cu privire la statutul strâmtorilor este un acord din 1936, încheiat la Montreux în Elveția, prin care Turcia obține controlul asupra strâmtorilor Bosfor și Dardanele. Conferința privind regimul strâmtorilor Mării Negre a avut loc între 22 iunie — 21 iulie la Montreux (Elveția). )
Ludovic Orban
Adâncirea cooperării economice; investiții americane, cooperare în toate domeniile, Visa Waver, menținerea angajamentului SUA pentru apărarea Flancului Estic.
Președintele Iohannis nu a pus pe agenda C.E problema boicotului, contrar tratatelor UE și normalității, la nivel european, a boicotului Austriei asupra României în ceea ce privește Schengen și care nu are niciun fundament.
România are nevoie de o preferință, pentru că noi aici apărăm spațiul U.E și NATO. Care este contraprestația? Am predat un Sistem Patriot. Costurile astea ce facem? Le punem în deficit? Dunărea nu este în Schengen, din păcate.
Pe platformele pe care le avem se pot dezvolta proiecte de cercetare, dezvoltare, inovare. Polonia este un model de relații care au avut beneficii economice când au fost proiecte de înzestrare.
Predintele Iohannis, de trei ani a abdicat și în loc să-și exercite atribuțiile de președinte, a făcut excursii cu scop turistic, în destinații turistice.
Va transmite acea categorie de mesaje, și la Kiev, și la Moscova, să se oprească criza și să vină la masa negocierii. A transmnis Moscovei două categorii de mesaje: o soluție de compromis trebuie găsită. Dacă Moscova refuză, e posibil ca Washingtonul să poată aproba ceea ce Biden nu a făcut: folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune.
La americani, din punct de vedere economic, ei disociază foarte clar între politico-strategic și economic. În ceea ce privește investițiile în România, SUA se află pe locul 4.
Ludovic Orban
Interesul de a adânci parteneriatul strategic, pe dimensiunea economică. În primul mandat, între Donald Trump și România, relațiile au fost foarte bune. Am fost premier în timpul primul mandat al lui Donald Trump. Am avut o relație excepțională cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.
Este evident că alegerea lui Trump va avea consecințe cu privire la relațiile internaționale. Sunt convins că Trump va menține contextul comercial cu China.
Nu cred că, din punct de vedere al SUA, nu se va pune problema abandonării Ucrainei.
Emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai” începe miercuri, 6 noiembrie, de la ora 21:30, live pe Gândul. Invitați: Cristian Diaconescu și Ludovic Orban
Invitații zilei sunt Cristian Diaconescu și Ludovic Orban. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gândul și pe TikTok Gândul.
Cristian Diaconescu ( 2 iulie 1959, București) este fost ministru de Externe, între 24 ianuarie 2012-7 mai 2012. Este de ocupație judecător, diplomat, jurist.
A fost Ministrul de justiție între 10 martie 2004 – 28 decembrie 2004). A fost membru în PMP (2014–2022), UNPR (2010–2012), PSD (2002–2009) și PCR (1982–1989).
În prezent, candidează independent la președinția țării.
Ludovic Orban (n. 25 mai 1963 , Brașov, România) a fost fost membru, deputat și lider PNL, a îndeplinit funcția de premier al țării între 2020 și 2021, pe durata pandemiei de coronavirus.
A fost membru al PNL-AT (1992 și 1993), în Partidul Liberal ’93 (1993 -1998), PNL (1998-2021). După pierderea alegerilor interne din PNL din 2021, este fondatorul și liderul partidului Forța Dreptei, și în prezent, candidează la președinția țării.