Ionuț Stroe: Lasconi este un candidat nepregătit/ P. Manole: Marcel Ciolacu are sigur șanse să intre în turul 2/ C. Prună: Vrem o guvernare de dreapta

Publicat: 16/10/2024, 12:40
Actualizat: 17/10/2024, 00:20
Actualizări
00:11

Petre Manole: Marcel Ciolacu știe să dialogheze

O caracteristică importantă a lui Marcel Ciolacu este că știe și poate să dialogheze cu celelalte partide politice, cu lideri politici cu care nu împărtășește toate valorile și ideile politice (…) Este nevoie să reușești să construiești punți pentru a reuși să găsești un interes comun. Este opusul radicalismului…trebuie să știi să poți să faci acest dialog. Nu există politică fără dialog, există doar slogane.

00:07

Stroe către Manole: Vă doriți o finală între George Simion și Marcel Ciolacu?

În primul rând, nu avem niciun plan în legătură cu cine trebuie să intre în turul 2 înafară de propriul nostru canidat. Ne concentrăm pe a intra noi în turul 2…Eu cred că dacă 2 politiceni se întâlnesc nu înseamnă că oferă consultanță (n.red. Victor Ponta și Vasile Dâncu). Politicienii se pot întâlni cu partide diferite fără a avea o relație unul cu celălalt.

00:04

Dan Tanasă către Cristina Prună: Când este doamna Lasconi sinceră? Atunci când pune două cruci sau când merge la festivaluri cu droguri?

Domnul Tanasă a jignit oamenii care merg la festivaluri…au renume internațional. Doamna Lasconi a fost la Untold, așa cum merge și la Biserică.

23:57

T. Mușat către Stroe și Manole: De ce a ignorat coaliția avertizările UE privind îndeplinirea jaloanelor PNRR?

Ionuț Stroe: „Sunt sute de măsuri de indicatori socio-economici care trebuie atinși pentru a avea acces la banii europeni…Toate țările au o întârziere. Cele 6 la care faceți referire sunt cele care au rămas. Alte zeci au fost îndeplinite. Problema este că momentul suspendării fondurilor se suprapune pe momentul când trebuie construit bugetul pe anul viitor. O să rezolve ministrul de Finanțe și premierul care au fost la Bruxellles”.

Petre Manole: „România nu a pierdut bani din PNRR. Întârzierea a 6 reforme nu este o chestiune iremediabilă. Există timp de a remedia 5 reforme cu ușurință. În ce privește plafonul la IMM-uri ține de o decizie politică. Pe de altă parte vă spun sincer că aveți multe lucruri de lămurit înainte de a vă lămuri noi. Unul dintre acestea este biletul de avion al domnului Costea”.

23:53

P. Manole către C. Prună: Când ați avut ministerul Sănătății cum ați reformat sistemul de Sănătate cu oameni agenți imobiliari / Cazul Oana Sivache

Cristina Prună răspunde: „Reforma în Sănătate înseamnă să scoți politicul din aceste spitale. Pacientul este în cecntru, pacientul alege, își alege medicul și spitalul…propunem ca pacientul să-și poată alege asiguratorul…”.

Despre cazul Sivache: „S-a dus la DNA să-l denunțe pe domnul Plută. Așteptăm decizia DNA…chiar nu știu ce sunt cu oamenii aceea. De celaltă parte, PSD a condus cel mai mult ministerul Sănătății. Haide-ți să ne uităm ce s-a întâmplat la Botoșani, la Ialomița.

23:49

Dan Tanasă: Noi suntem un partid pro-viață

Noi suntem un partid pro-viață (…) Nu există un drept la avort…există dreptul de a avea drept la servicii medicale (…) Președintele Simion este un creștin practicant căsătorit cu o femeie. Împreună au un prunc. Noi nu disprețuim femeia. În niciun caz nu trebuie să fac din avort o metodă contraceptivă.

23:46

Stroe (PNL): Societatea românească este nepregătită pentru parteneriatul civil

Nu văd presiune socială în România să legiferăm în zona asta…mai devreme sau mai târziu uniunea această juridică va exista. Din pucntul de vedere al PNL nu vedem această presiune. Societatea românească este nepregătită.

23:43

Petre Manole: Marcel Ciolacu este adeptul familiei tradiționale

Legat de avort, România a trecut printr-o traumă ca societate din cauza interzicerii avortului…cred că și chestiunea religioasă nu trebuie să stea în privința drepturilor omului. Pentru chestiunea parteneriatului civil, domnul Ciolacu a fost explicit: este adeptul familiei tradiționale, a precizat reprezentantul PSD.

23:36

Cristina Prună: Susținem parteneriatul civil

Noi susținem parteneriatul civil…Avem un proiect în acest sens. O să-l susținem în continuare când există o majoritate în Parlament (…).

23:33

Dan Tanasă: PSD-PNL vrea să ne atragă în război

Nu vrem ca românii sau România să fie implicați în războiul din Ucraina. I-am ajutat pe ucraineni, le-am dedschis porțile. Ideea de a angrena România să asigure securitatea Ucrainei…nu va intra în NATO atât timp cât este în război. PSD-PNL vrea să ne atragă în război. Simion spune clar: nu trebuie să fim atrași în acest război.

23:30

Ionuț Stroe: România face tot ce poate pentru Ucraina

România face tot ce poate pentru a restabili pacea în Ucraina…nu numai România face aceste eforturi, trebuie privit ca un efort comun. Alții pot mai mult, alții mai puțin.

23:17

Tudor Mușat: Susținerea pentru Ucraina este importantă

Depinde de capacitățile interne. Domnul Geoană se concentrează pe revitalizarea industriei, pe forțele armate…Confictul din Ucraina evoluează (…) Domnul Geoană va evalua situația și evoluția (n.red războiului) din Ucraina și va ajusta ce face România pentru a fi în coordonare cu partenerii europeni, a spus reprezentatul România Renaște.

23:11

Cristina Prună - prima măsură luată de USR dacă câștigă alegerile prezidențiale

Vom desecretiza cheltuielile președintelui Iohannis. Să vadă și românii pe ce s-au dus taxele și impozitele lor (…) Transparența în cheltuirea banului public este un lucru important.

23:03

Tudor Mușat: „Geoană nu va fi dependent de partid” / Ce spune despre problemele cu justiția ale cumnatului lui Mircea Geoană

Singurul candidat care nu va fi dependent de vreun partid este Mircea Geoană…

Legat de problema din justiție a cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, reprezentantul România Renaște a evitat să comenteze subiectul.

V-aș invita să consultați declarațiile domnului Geoană pe acest subiect, a spus Tudor Mușat.

22:58

Petre Manole, despre prima măsură pe care Marcel Ciolacu o va lua în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale

Să lase partidele. Să împartă puterea așa cum au arătat cetățenii…Marcel Ciolacu va face adevărate consultări la Cotroceni.

22:53

Dan Tanasă, replică la adresa lui Ionuț Stroe: Doamna Turcan are studii la Moscova

Ionuț Stroe nu definește ce înseamnă populism, extremism. Este o lipsă de respect către electoratul care ne-a votat…Este penibil să-l aud pe domnul Stroe, în condițiile în care doamna Turcan are studii la Moscova. Ce a făcut doamna Turcan la Moscova?

22:51

Ionuț Stroe: Vrem o economie performantă

Vrem măsuri clare care să sprijine zona economică. Am apărat cota unică de impozitare. Din punct de vedere al intereselor al aceestor țări, un mare pericol îl reprezintă apariția forțelor populiste în România.

22:46

Petre Manole către USR: Ați crescut cu 20 de lei salariul minim

Ca să putem să reducem taxarea muncii în România, ar trebui umblat la impozitul pe venit, nu la taxarea pe sănătate. Este o mare diferință între zero taxe și ce spun eu. Ce spun eu ar duce către impozitare progresistă.

22:40

Dan Tanasă, despre principala problemă a României

Problema României este că are proiectați candidați la prezidențiale oameni fără diplome de BAC, oameni care nu știu să vorbească…

22:37

Petre Manole: Ne-am apropiat mult de stânga europeană

Noi continuăm politica salariului minim european…Din punct de vedere extern continuăm tot ce am făcut cu partenerii din NATO, inclusiv sprijinul pentru Republica Moldova.

22:36

Cristina Prună: Vrem o guvernare de drepata, nu cu PSD

Vrem o guvernare de drepata, nu cu PSD…Doamna Lasconi vrea reducerea taxelor pe muncă și reformă pe sănătate și educație. Nu vrea o ciorbă reîncălzită, ci o reformă concretă…nu vrem să avem politizare în inspectorate școlare.

22:26

Cristina Prună, despre statutul juridic al lui Vlad Voiculescu: Este cercetat

Vlad Voiculescu este cercetat pentru un dosar pe vaccinuri care a fost falsificat…Vlad Voiculescu și-a făcut datoria de ministru. Nu a coordonat acea campanie de vaccinare. A apărut acest dosar…nu știu de unde. Vreți să spuneți că Voiculescu a furat. Domnul Voiculescu nu a furat nimic niciodată…are un dosar la DNA pe această invenție. În cazul lui Voiculescu pot să vă spun că este o invenție, a spus reprezentanta USR.

22:20

Dan Tanasă (AUR): Nu am avut proiecte comune cu PSD. Am avut scandaluri

„Am dovedit în Parlamentul României că am făcut o opoziție vocală, evidentă. După 2020 când AUR nu exista în nici-un sondaj și am luat 10%, noi nu mai credem în sondaje”, a spus reprezentantul AUR.

Nu am avut proiecte comune cu PSD. Am avut scandaluri…Noi suntem fideli valorilor și principiilor noastre..românii au capacitatea să aleagă un lider care să-i reprezinte.

22:13

Tudor Mușat (România Renaște): Domnul Geoană nu l-a numit asasin pe Attila Biro

Domnul Geoană nu l-a numit asasin pe Attila Biro..existau acuzații în presă de anumită natură. Nu a fost un atacat asupra presei…Mișcarea România renaște nu e un partid este o mișcare civică. El se deschide publicului…

Întrebat de vizita lui Geoană la Moscova în 2009, reprezentatul România Renaște a spus: „A mers pentru a discuta despre tezaur și despre alte lucruri strategice…era alt context în acel moment”.

22:08

Problema „creditului ANL” din declarația de avere ale șefei USR

Cristina Prună: Știu că se pot refinanța credeite și nu vreau să intru într-un subiect care…la momentul refinanțării în 2007 s-a închis ce avea și s-a refinanțat până în 2035…

22:05

Petre Manole (PSD): Doamna Armand a atacat raportul ANI în instanță

Raportul ANI a rămas în picioare pentru că instanța a decis asta. Este un fapt nu o dezbatere…Cred că nu trebuie să așteptați reacția unui judecător că aveți deja reacția unui judecător în cazul Clotilde Armand.

22:00

Cristina Prună (USR) răspunde la acuzațiile PNL

Sondajul este o poză de moment…este transparent…cred în profesionalismul acestor oameni. Ne-am dorit să măsurăm impactul după decizia CCR de eliminare a Dianei Șoșoacă. Nu ne place de ea, dar adevărul e că această instituție a statului a intrat în jocul democrat din România.

Legat de candidatura lui Clotilde Armand acuzată de icompatibilitate de ANI:

„Penal definitiv…asta înseamnă până la reabiliatre – ești o persoană cu probleme penale. Trebuie să ai sentința dată de un judecător”.

21:57

Stroe răspunde la sondajul USR: Sunt manipulări în spațiul public

Sondajul USR nu are legătură cu realitatea. În 3 luni de zile și-a triplat scorul electoral din cele 8 procente. E un sondaj al USR-ului făcut pentru USR…Vă asigur că acele voturi pentru Nicolae Ciucă le facem din 4 județe.

Văd că faceți jocurile PSD-ului plasândul pe George Simion pe locul 2, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

21:53

Petre Manole: Nu e treaba PSD-ului să arbitreze cine intră în turul 2

Marcel Ciolacu are sigur șanse să intre în turul 2. Dar nu știu cu ce candiadt va intra în turul 2 (…) Eu cred că sunt mai mulți candidați care par a avea șanse să intre în turul 2, a precizat reprezentantul PSD.

Întrebat de eliminarea Dianei Șoșoacă în eventualitatea propulsării lui George Simion, Petre Manole a spus: „Nu am niciun seniment pentru niciunul dintre potențialii canidați. Din sondajul USR lipsește o întrebare importantă”.

21:49

Ionuț Stroe (PNL): Doamna Lasconi este un candidat nepregătit

Doamna Lasconi nu este pregătită și nici calificată pentru funcția pe care vrea să o obțină. Este ridicolă zi de zi. Nu este singura gafă legată de răzbăiul din Ucraina. Nu cunoaște misiunile NATO, ce garanții ed securitate ne oferă apartenența la NATO…lucruri elemntare. E nevoie de alfabetizarea acestui candidat, spune reprezentantul PNL.

Invitații zilei sunt Florin Manole (PSD), Cristina Prună (USR), Ionuț Stroe (PNL), Dan Tanasă (AUR) și Tudor Mușat (România Renaște). Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gândul.

Petre Florin Manole (PSD) a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 42 București. Potrivit cdep.ro, a fost secretar al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, până în februarie 2019. Apoi, s-a alăturat Comisiei pentru muncă și protecție socială. S-a alăturat Comisiei pentru afaceri europene în iunie 2018. Până în decembrie 2019, a făcut parte din Subcomisia pentru respectarea și apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor români aparținând minorității rome.

Cristina Mădălina Prună (USR) a fost aleasă deputat de București, în anul 2016, apoi în 2020 din partea USR. Potrivit cdep.ro, din martie 2022 s-a alăturat Comisiei pentru afaceri europene și este vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii. Ocupă poziția de vicepreședinte în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), dar și în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Ionuț Marian Stroe (PNL) a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 17 Dolj. Potrivit cdep.ro, ocupă poziția de secretar în cadrul Comisiei pentru politică externă. Din martie 2022, este vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Dan Tanasă (AUR) a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 28 Mureș. Potrivit cdep.ro, este membru al Comisiei „Grupul de Rugăciune al Parlamentului României”. Din februarie 2024, a redevenit președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați. În perioada februarie 2021 – aprilie 2022, a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. În perioada februarie – martie 2021, a făcut parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare...
Ultimele clipe din viața lui Liam Payne. Ce a făcut în camera de hotel, înainte...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Prețul nesimțit pe care îl plătesc românii comparativ cu bulgarii pentru același credit imobiliar. Dezvăluirile...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din...
Discuția dintre șeful CIA și Putin, când americanii au știut că Rusia va invada Ucraina....
Vine iarna în București. Meteorologii Accuweather anunță pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală
IREAL! Daniela Crudu are 2 copii, dar pozează iar provocator. A slăbit enorm și și-a...
Cum trebuie investiţi banii familiei pentru un câştig uriaş în 10 ani. De ce e...
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marițan au fost găsiți! Unde se află aceștia și ce...
Doliu imens în televiziune. Un legendar prezentator și jurnalist A MURIT
Inginerii de la RAR au crezut că e o banală Dacia dar au avut o...
SUA anunţă un nou ajutor de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina
Descoperire ARHEOLOGICĂ de mare importanță! Datează din secolul IV
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Florin Marin are un nou iubit. Devoratorul de milionari a primit vilă cu piscină lângă...
Ce echipă a părăsit Asia Express, chiar înainte de cursa din Indonezia. Irina Fodor a...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
FOTO Nunta lui Theo Rose în imagini. "Așa cum am visat. Simplu și cu sens!"
Cât de mult se implică Alin Oprea în creșterea copiilor Medanei. Artistul, alături de soția...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
Cercetătorii au găsit genele care ajută la slăbit